Sport

A jucat la Rapid și U Craiova și anunță: „E posibil ca Rapidul să fie favorită”. Exclusiv

Ionel Ganea a evoluat și la Rapid, dar și la U Craiova și a vorbit pentru FANATIK despre derby-ul dintre cele două formații de sâmbătă seara.
28.08.2021 | 11:08
A jucat la Rapid si U Craiova si anunta E posibil ca Rapidul sa fie favorita Exclusiv
Ionel Ganea, fost jucător la Rapid și Craiova, e de părere că giuleștenii pot fi considerați favoriți în derby-ul de sâmbătă. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a dat goluri și pentru Rapid, dar și pentru U Craiova. Fostul fotbalist a vorbit pentru FANATIK despre derby-ul de sâmbătă, ora 21:00, de pe „Arena Națională”. Jocul se anunță unul încins, iar spectacolul în tribune va fi garantat.

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Universitatea Craiova va pleca într-un stagiu de pregătire la munte. Laurențiu Reghecampf îi va duce pe elevii săi la Poiana Brașov, acolo unde jucătorii vor încerca să înțeleagă cât mai bine filosofia tehnicianului. De asemenea, la Știința sunt așteptate și câteva achiziții.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a evoluat pentru Rapid și U Craiova și îi vede pe „giuleșteni” favoriți în derby: „E posibil. Rapidul trece printr-o perioadă bună”

Rapid și Universitatea Craiova se întâlnesc într-un adevărat derby pe cel mai mare stadion al țării. „Giuleștenii” au trecut prin lupte grele pentru a promova în Liga 1, iar fotbaliștii lui Mihai Iosif demonstrează că pot fi din nou în topul echipelor românești.

De partea cealaltă, Craiova s-a bătut an de an la campionat, a cucerit trofee și visează din nou să câștige un titlu după mai bine de trei decenii de la ultimul triumf. Ionel Ganea a evoluat pentru ambele formații și a prefațat jocul pentru FANATIK:

ADVERTISEMENT

„E un meci important pentru ambele formații. Rapid trece printr-o perioadă bună. Să vedem ce se va întâmpla. Acum, Rapidul are o formă foarte bună și e posibil ca giuleștenii să fie favoriți. 

Eu cred că la ce jucători are Rapidul, adică vorbim de fotbaliști experimentați, eu spun că pot să țină ritmul în acest sezon și este un avantaj pentru ei. Ar fi bine să mai aducă doi sau trei jucători,” a spus fostul internațional.

ADVERTISEMENT

„Nu știu ce se întâmplă la Craiova. Au fost la mâna lor să câștige campionatul”. Ce spune Ganea despre partida controversată din 1998

Universitatea Craiova a avut unul dintre cele mai „sănătoase” proiecte fotbalistice din România din ultimii ani, dar nu a reușit până acum să pună mâna pe titlul mult așteptat. Oltenii s-au împotmolit mai mereu pe parcurs. În 2020, după pauza provocată de pandemie, Știința a fost aproape de marele vis, dar tot nu a reușit, fiind învinsă de CFR Cluj pe teren propriu într-o adevărată finală a campionatului.

„În ceea ce o privește pe Craiova, nu știu ce se întâmplă acolo, nu-mi dau seama. Au fost și la mâna lor, atunci când a depins de ei cu CFR Cluj, nu au reușit. Au avut și 1-0…puteau să câștige campionatul.

ADVERTISEMENT

La ce jucători are Craiova, eu nu cred că este lipsă de experiență. Au și ei fotbaliști cu experiență la Craiova,” a declarat și Ionel Ganea legat de ceea ce se întâmplă la Universitatea Craiova.

Fostul atacant a vorbit și despre meciul controversat din 1998, atunci când Craiova i-a „răpit” bucuria Rapidului de a câștiga campionatul. În ultima etapă, rapidiștii aveau nevoie de o victorie pentru a se încorona campioni.

Gazdele, paradoxal, s-ar fi calificat în Cupa Cupelor dacă pierdeau, deoarece finala Cupei se disputa la o săptămână distanță, iar echipele calificate în finală erau Rapid și Craiova. „Eu am fost jucător profesionist și mi-am făcut datoria în acel moment. Sunt mulți ani de atunci, s-a terminat 2-2 și atât,” a mai spus Ionel Ganea.


  • (P) Cota BETANO pentru Rapid – Universitatea Craiova: 1,83 este cota pentru „ambele echipe nu marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT