Sport

A jucat până anul trecut la FCSB, acum a semnat în Liga 3! Căderea inexplicabilă a fotbalistului

Campion cu Astra Giurgiu și, ulterior, trecut pe la FCSB, Alexandru Stan are parte acum de o altfel de provocare: vrea să o ducă pe Arsenal Tunari în eșalonul numărul doi.
24.08.2022 | 16:15
A jucat pana anul trecut la FCSB acum a semnat in Liga 3 Caderea inexplicabila a fotbalistului
Campion cu Astra Giurgiu și fost component al lui FCSB, Alexandru Stan a ajuns în Liga 3 la Arsenal Tunari.
ADVERTISEMENT

În 2018, Alexandru Constantin Stan avea în palmares un titlu cu Astra Giurgiu și ajungea la FCSB, după ce Gigi Becali a plătit 300.000 de euro.

A avut însă doar apariții sporadice la noua sa echipă. A trecut apoi la Poli Iași, iar acum merge în Liga 3, la Arsenal Tunari. Cum a ajuns aici?

ADVERTISEMENT

Alexandru Stan speră că a scăpat de ghinion și își asumă o nouă provocare

Atunci când a ajuns la FCSB, Alexandru Stan spera să lupte pentru un post de titular. Mai cu seamă că versatilitatea sa îi permitea să evolueze atât ca mijlocaș, cât și ca fundaș.

N-a bifat însă decât 10 prezențe în primul eșalon pentru FCSB. Plus una în Cupa României, și alte trei în meciurile jucate de actuala vicecampioană în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Există însă și o explicație pentru acest lucru. S-a accidentat în martie 2019, la numai câteva luni după ce ajunsese la FCSB. Și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

În vară, la numai patru luni și jumătate de acest moment, Alexandru Stan a fost folosit în meciul cu Alashkert, 2-3, din Europa League, în ciuda faptului că nu se refăcuse complet.

ADVERTISEMENT

Titular, deși inițial i se spusese că face parte din lot pentru a juca doar câteva minute. ”Mi s-a transmis înainte de meci că o să joc 10 minute și m-am trezit titular. 

Am intrat la meci așa. Acum nu mai contează, că jucam 5 sau 10 minute, se putea întâmpla orice. Nu aveam dureri înainte de meci, dar nici nu am trecut prin toată perioada de recuperare.

ADVERTISEMENT

Mai trebuia să fac chestii importante, dueluri, sprinturi…Mi-a cedat genunchiul, am ieșit la pauză pentru că mă durea foarte tare și de acolo a început coșmarul.

Următorul an, pe 13 ianuarie, m-am operat din nou la genunchi, apoi nu am mai avut susținere din partea clubului”, a rememorat Stan pentru Digi Sport.

Ulterior nu a mai prins echipa. Mai cu seamă după ce FCSB a adus doi fundași de meserie. A semnat anul trecut, pentru Poli Iași. Iar acum, când cota sa este de 10 ori mai mică (75.000 de euro față de 750.000 la momentul transferului de la Astra) merge la Arsenal Tunari. Și speră că o va duce în liga secundă.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 4,90 este cota pentru ”2 și peste 2,5 goluri” la Viking  – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT