ADVERTISEMENT
Fotbal international

A lovit arbitrul şi a fost suspendat pe opt ani. Acum riscă să ajungă după gratii!

Autor: Sorin Dumitrescu | 11.10.2020 | 13:49
A lovit arbitrul şi a fost suspendat pe opt ani. Acum riscă să ajungă după gratii!
A lovit arbitrul şi a fost suspendat pe opt ani. Acum riscă să ajungă după gratii!

Ieşirea necontrolată a unui jucător din ligile inferioare germane, petrecută spre sfârşitul lui septembrie, în timpul unui meci de campionat, soldată cu lovirea în mai multe rânduri a arbitrului, îl va costa extrem de scump pe autorul faptei. Practic, acesta se poate pune că a încheiat aici cariera sa în lumea balonului rotund.

ADVERTISEMENT

Episodul s-a derulat cu ceva mai bine de două săptămâni în urmă, în timpul meciului din oraşul Krefeld, dintre CSV Marathon II şi SV Oppum dintr-o ligă de amatori. În minutul 80, arbitrul a validat un gol înscris de echipa vizitatoare.

Gazdele nu au fost de acord cu decizia centralului, acuzând vehement o poziţie de ofsaid, însă omul pus să împartă dreptatea a rămas impasibil şi a continuat să arate centrul terenului.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit de la un gol acordat de arbitru, se presupune, din ofsaid

În acel moment, extrem de nervoşi, mai mulţi jucători de la Marathon s-au repezit la cei de la Opumm şi s-a format un meleu, unde, în afară de injurii, s-au schimbat şi cîteva replici pugilistice.

Arbitrul a intervenit, a pus capăt conflictului, a scos cartonaşul galben pe care l-a arătat şi de o parte şi de alta la câte doi jucători, după care l-a scos şi pe cel roşu, eliminând un fotbalist al celor de la Marathon, considerat a fi fost cel mai violent.

ADVERTISEMENT

Portarul lui Marathon a sprintat pentru a-l lovi pe central

În acel moment, dintre buturile lui Marathon a sprintat portarul Samet cu o singură intenţie. Aceea de a ajunge în apropierea fluieraşului şi a-l lovi. A ajuns şi şi-a executat fără ezitare planul, lovindu-l în mai multe rânduri pe centralul partidei.

A fost imediat blocat de oficialii propriei echipe şi nu au trecut nici trei ore de la cele întâmplate şi deja contractul său îi fusese desfăcut pentru acte de huliganism. Managerul general al clubului Marathon, Axel Wiebus, a explicat de ce s-a luat atât de repede decizia.

ADVERTISEMENT

“Jucători ca el nu primesc a doua şansă la Marathon Krefeld. Chiar acum dăm afară persoana în cauză din clubul nostru. Să loveşti arbitrul nu poate fi tolerat în nici un fel. Noi desfăşurăm o activitate onorabilă şi lucruri ca cesta ne îndepărtează de la distracţie.”

Problema este că urmările faptei nesăbuite nu s-au oprit aici. Federaţia germană a luat imediat măsura de a-l suspenda pe o durată de opt ani, însă partea vătămată, arbitrul partidei, a deschis proces şi instanţa îl poate condamna pe agresor la minim doi ani de închisoare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!