News

A luat antiinflamatoare timp un an, pentru a se apăra de COVID. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital

Un bărbat a vrut să prevină infectarea cu coronavirus, dar a ajuns în stare gravă la spital. Timp de un an a luat antiinflamatoare.
18.06.2021 | 17:10
A luat antiinflamatoare timp un an pentru a se apara de COVID Barbatul a ajuns in stare grava la spital
ADVERTISEMENT

Medicii din Iași s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit. Un bărbat s-a tratat singur timp de un an cu antiinflamatoare pentru a nu se infecta cu coronavirus.

A ajuns însă în stare gravă la spital, iar medicii spun că pacientul ar putea să nu-și recupereze funcția renală și să rămână dependent de dializă.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an un alt bărbat din Botoșani a murit după ce a vrut să se trateze singur cu antiinflamatoare. Fusese infectat cu COVID-19.

A luat antiinflamatoare timp un an, pentru a se apăra de COVID

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Neamț a fost internat de urgență. Timp de un an acesta a luat în fiecare zi algocalmin și paracetamol, pentru a se apăra de COVID-19. S-a tratat singur fără a avea vreo recomandare medicală.

ADVERTISEMENT

Pacientul a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” din Iași și este în pericol de a-și pierde un rinichi. În acest moment este internat la secția de nefrologie, iar diagnosticul este insuficiență renală acută.

“Din păcate, vedem și efectele adverse ale unui tratament luat după ureche. Acest tratament nu a fost niciodată pe lista posibilităților de prevenție anti-COVID. Au fost alte medicamente, ulterior și acelea dovedite ineficiente.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu există niciun medicament care să ne protejeze de infecție și în general, orice medicament am lua, este bine ca măcar cu medicul de familie să discutăm, cu medicul curant, tocmai pentru a ne asigura că nu ne expunem la un risc mai mare încercând să prevenim.

Această automedicație a dus la insuficiența renală gravă și sunt puține probabilități ca să poată recupera complet funcția renală”, a spus Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din județul Neamț ar putea să fie nevoit să facă toată viața dializă.

Un alt bărbat a murit după o supradoză de paracetamol

Cazul bărbatului din Neamț nu este singular. Un bărbat din Botoșani a murit dorind să se trateze singur după ce se infectase cu coronavirus. Acesta a luat o supradoză de paracetamol, iar ficatul său a cedat.

Medicii atrag atenția asupra efectelor pe care le pot avea analgezicele și antiinflamatoarele. Printre acestea se numără inhibiția măduvei și producția de leucocite, tocmai cele care ar trebui să ne apere de infecții sau insuficiența renală.

ADVERTISEMENT
Tags: