Fotbal intern

A lucrat cu Florin Niță și David Lazar și anunță: „El va apăra poarta naționalei”

22.03.2021 | 11:53
A lucrat cu Florin Nita si David Lazar si anunta El va apara poarta nationalei
ADVERTISEMENT

Florin Tene, fost antrenor cu portarii la FCSB, a colaborat cu ambii portari considerați favoriți pentru a apăra poarta echipei naționale și crede că Florin Niță va fi alesul lui Mirel Rădoi. 

În prezent angajat la Al Wasl, în Emiratele Arabe Unite, a analizat caracteristicile și evoluțiile lui Niță și David Lazar și crede că goalkeeperul Spartei Praga va fi titular în preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Tene a vorbit și despre Florin Iacob, portarul celor de la UTA. Iacob are, însă, șanse mici să fie utilizat în vreuna dintre cele trei partide ce vor avea loc în finalul lunii martie.

A lucrat cu Florin Niță și David Lazar și anunță: „E o situație inedită”

Florin Tene a fost parte din lotul României de la Euro 1996 și a fost mereu considerat unul dintre cei mai buni antrenori cu portarii din Liga 1. El a lucrat pentru Dinamo, FCSB sau Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Tene se declară surprins de situația în care a ajuns echipa națională, care trebuie să se bazeze pe un portar fără experiență în tricoul României.

„Este o situație inedită în momentul de față. De foarte mulți ani Romania nu a mai avut portari cu așa puțină experiență la națională: Niță – două jocuri, Lazar – un joc, Iacob – debutant. Cu Niță și Lazar am lucrat în trecut, pe Iacob l-am urmărit mereu.

ADVERTISEMENT

Pe Niță îl cunosc destul de bine, este un luptător care nu renunță niciodată. Este ca pasărea Phoenix, reînvie din propria cenușă. Dacă îi urmărești cariera, îți dai seama că a muncit și muncește foarte mult. La Chiajna a fost al treilea portar, dar pe parcurs s-a impus și a devenit titular. La FCSB a fost al patrulea portar, dar cu multa muncă a devenit numărul 1.

La Sparta Praga era la un moment dat pe lista de transferuri, dar din nou a revenit în poartă și a făcut partide remarcabile. Clubul i-a prelungit contractul cu doi ani. La echipa națională a fost mereu numărul 4 sau numărul 3, dar din nou a crezut în el, iar acum are șansa să fie portarul titular.

ADVERTISEMENT

Pe Lazar l-am antrenat la echipa națională de tineret și este un portar cu calități, care s-a remarcat în ultima perioadă. Pe Iacob l-am urmărit de cațiva ani și îmi place. Este un portar curajos, de statură medie, cu evoluții foarte bune”, a spus Tene pentru Digisport.

Crede că Florin Niță va fi titular: „E cel mai în formă”

Tene este de părere că Florin Niță este cel mai potrivit să apere poarta naționalei, în condițiile în care Ciprian Tătărușanu s-a retras, iar Ionuț Radu nu se poate prezenta la lot din cauza coronavirus.

De asemenea, fostul antrenor cu portarii de la FCSB susține că Ionuț Radu nu va fi afectat de ratarea convocării, ca urmare a problemelor cu coronavirus apărute la Inter Milano.

Totodată, Tene consideră că Andrei Vlad, goalkeeperul de la FCSB; va fi convocat și el de Mirel Rădoi, dar momentam va trebui să facă o figură excelentă la Europeanul de tineret.

„Eu cred că în momentul de față o să apere Florin Niță. Are un moment bun, traversează o formă sportivă foarte bună. Trebuie să apreciem și munca antrenorilor de portari de la cluburi, care dau portari naționalei în formă sportivă bună. Cum ar fi Ionuț Boșneag de la Astra Giurgiu sau Gabi Vasiliu de la UTA Arad.

Vasiliu lucrează de 4-5 ani cu Iacob. Trebuie să recunoaștem că, indiferent cine va apăra, va avea o misiune foarte grea. E o mândrie să aperi poarta naționalei, dar este și o responsabilitate foarte mare.

Pe Ionuț Radu nu-l va afecta situația, are un psihic de fier și cred că va fi convocat de selecționer. Andrei Vlad va ajunge mare, dacă se va pregăti foarte bine, și la naționala mare, acum e la locul potrivit, în naționala de tineret și cred că va avea o contribuție importantă pentru parcursul naționalei lui Adi Mutu la Campionatul European”, a concluzionat Florin Tene.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru ”oaspeții nu marchează” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: