Sport

A mai plecat o legendă a fotbalui românesc: „L-am pierdut pe unul dintre cei mai buni”

Un antrenor legendar al României a decedat. Era unul dintre cei mai longevivi și îndrăgiți. Este doliu în fotbalul românesc.
01.07.2024 | 10:00
A mai plecat o legenda a fotbalui romanesc Lam pierdut pe unul dintre cei mai buni
Jackie Ionescu avea 88 de ani. Sursă foto: Facebook @Politehnica TImișoara
ADVERTISEMENT

Legendarul jucător și antrenor Jackie Ionescu, a încetat din viața la vârsta de 88 de ani, pe care tocmai o împlinise pe data de 2 mai. Poli Timișoara a făcut un anunț oficial pe pagina de Facebook.

Politehnica Timișoara își ia adio de la Jackie Ionescu: „Odihnească-se în pace!”

Politehnica Timișoara și-a prezentat omagiile pentru antrenorul care a evoluat pentru Poli timp de 9 ani între 1945 și 1954, apoi a fost pe banca „alb-violeților” în patru rânduri: 1972-1975, 1980-1983, 1986-1988, 1991-1992:

ADVERTISEMENT

„Ion V. Ionescu – Jackie – a încetat din viață la 88 de ani. Familia polistă l-a pierdut pe cel mai bun dintre cei mai buni. Odihnească-se în pace!”, a fost mesajul postat de bănățeni.

Ca jucător, Jackie Ionescu a mai evoluat la Progresul Sibiu (1955-1956), Sportul Studențesc (1956-1959) și Victoria București (1959-1960). În afară de Poli le-a mai antrenat pe Jiul Petroșani (1975-1976), CFR Timișoara (1976-1977), UTA (1977-1979, 1996-1997), CSM Reșița (1979), Aurul Brad (1983-1984), Corvinul Hunedoara (1984-1986, 1990-1991), Sportul Studențesc (1988-1990) și Progresul București (1993-1994).

ADVERTISEMENT

Jackie Ionescu a câștigat Cupa României cu Politehnica Timișoara și a reușit să elimine pe Celtic Glasgow

Jackie Ionescu are în palmares o Cupa României cu Poli Timișoara precum și o eliminare în turul întâi al Cupei Cupelor a una dintre cele mai puternice echipe din Europa, Celtic Glasgow (1980-1981).


A mai fost foarte aproape să câștige un trofeu cu Poli Timișoara în 1981, într-o finală de Cupa României pierdută împotriva Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

A mai rămas în istorie o victorie împotriva Stelei pe 9 martie 1986, chiar înainte ca „militarii” să câștige Cupa Campionilor Europeni, precum și victoria împotriva lui Dinamo din 1987, care a însemnat pierderea titlului pentru marea rivală.

Ca antrenor al lui Corvinul Hunedoara a rămas celebru pentru „norma hunedoreană” în sezonul 1985 – 1986, când s-a înregistrat și un teribil 9-0 cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Jackie Ionescu a lăsat în urmă nu mai puțin de 5 cărți despre fotbal

Invitat ani în șir la cele mai importante emisiuni, Jackie Ionescu a vrut să lase ceva în urma sa și a scris nu mai puțin de cinci cărți despre fotbal: „Fotbal – Metode și mijloace de antrenament” (Ed. Stadion, 1972, în colaborare cu Angelo Niculescu), „Fotbal – Tactica azi”, „Fotbal – Concepția de joc” (Ed. Sport-Turism, 1982), ambele volume în colaborare cu Cornel Dinu, „Fotbal – Tehnica și tactica jocului” și „O minge in Babilon”.

Profesorul Ion V. Ionescu a fost unul dintre cele mai emblematice nume din istoria Politehnicii Timișoara, iar vestea dispariției sale a venit ca o lovitură pentru suporteri, într-un moment în care bănățenii sunt departe de gloria de altă date și se zbat în mediocritate. Jackie Ionescu va fi înmormântat miercuri, 3 iulie, de la ora 15:00, la cimitirul din Calea Șagului.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați...
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”