Life

A murit actorul Mihai Bica. „Vocea” lui Arsenie Boca avea 59 de ani

A murit actorul Mihai Bica, cel care interpreta radiofonic scrierile Părintelui Arsenie Boca. Acesta avea 59 de ani. Ce mesaje de condoleanțe au transmis prietenii săi.
27.01.2023 | 15:23
A murit actorul Mihai Bica Vocea lui Arsenie Boca avea 59 de ani
A murit actorul Mihai Bica. „Vocea” lui Arsenie Boca avea 59 de ani Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

A murit actorul Mihai Bica. Acesta era „vocea” lui Arsenie Boca, deoarece interpreta radiofonic scrierile celebrului părinte supranumit Sfântul Ardealului.

A murit actorul Mihai Bica. „Vocea” lui Arsenie Boca avea 59 de ani

A murit actorul Mihai Bica, la vârsta de 59 de ani. Acesta s-a născut în 1963 la București, dar a locuit în Timișoara.

ADVERTISEMENT

Ulterior, el a intrat la Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale din București, în anul 1983. Dar numele său este legat în mare parte de Teatrul din Sibiu, unde a fost actor bună bucată de vreme și ulterior a ajuns să conducă instituția din poziția de director.

„Conducerea și întreg colectivul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu își exprimă profundul regret la trecerea în neființă a actorului Mihai Bica. Un talent desăvârșit și o voce unică, Mihai Bica a colaborat cu Teatrul GONG Sibiu, în 2016, la spectacolul „Furtuna” după W. Shakespeare, în regia Alinei Hiristea. Veșnică pomenire! Condoleanțe familiei!”, a transmis Teatrul GONG Sibiu.

ADVERTISEMENT

Actorul Mihai Bica avea o expoziție de pictură mâine

Mihai Bica urma să aibă mâine o expoziție la “Cafeneaua literară” din Sibiu și chiar și-a chemat prietenii să vină acolo, după cum spune psihologul Mihai Copăceanu, chemat și el de actor să vadă lucrările.

Acesta a povestit ce om extraordinar a fost Mihai Bica, pe care l-a cunoscut încă de mic, fiind din același sat și prieteni de ani de zile. De altfel, tatăl actorului era frizerul satului.

ADVERTISEMENT

Mihai Bica a jucat în spectacole la Brașov și la București în ultimii 20 de ani.

„Mihai Bica nu a fost orice actor. A fost elevul doamnei prof. Olga Tudorache si coleg cu Florin Pittiș și Florin Zamfirescu. La Sibiu a jucat intre 1988 si 2000.

A fost directorul teatului din Sibiu și în ultimii 20 de ani a jucat la Brașov si la București, teatru si film. A fost vocea unică a călugărului Arsenie Boca. Ar fi împlinit anul acesta…60 de ani!”, a mai spus psihologul.

ADVERTISEMENT
Tags: