ADVERTISEMENT
Life

A murit actorul Richard Herd. A jucat în Seinfeld, Star Trek sau MASH

Autor: Stefania Bacanu | 27.05.2020 | 16:00
A murit actorul Richard Herd. A jucat în Seinfeld, Star Trek sau MASH
A murit actorul Richard Herd. A jucat în Seinfeld, Star Trek sau MASH sursă foto: tmz.com

Actorul Richard Herd a murit marți, 26 mai, în Los Angeles, la vârsta de 87 de ani. Artistul a fost cunoscut mai ales pentru rolurile din Seinfeld, Star Trek sau MASH. Trista veste a fost confirmată pentru presa americană de reprezentanții familiei.

ADVERTISEMENT

A murit actorul din Seinfeld, Star Trek sau MASH. Richard Herd avea 87 de ani

Decesul lui Richard Herd s-a produs în urma unor complicații provocate de boală incurabilă de care suferea. Patricia, soția actorului, i-a fost alături până în ultima clipă. Cei doi erau căsătoriți de patruzeci de ani și aveau împreună trei copii.

Richard Herd s-a bucurat de succes în cei peste 60 de ani de carieră, dar a rămas în memoria cinefililor pentru rolul lui Mister Wilhelm, din serialul “Seinfeld”. De asemenea, Herd l-a interpretat pe L’Kor în “Star Trek: The Next Generation”, “Star Trek: Voyager” și “Star Trek: Renegades”.

ADVERTISEMENT

A debutat în “Hercule la New York”

Herd s-a născut pe 26 septembrie 1932, la Boston și a debutat ca actor în 1970, în “Hercule la New York”. A fost fiul unui alt Richard, inginer feroviar și veterinar în cel de-al II-lea Război Mondial, care a murit când băiatul era destul de tânăr.

Richard suferea de cancer de măduvă osoasă, care a afectat creșterea picioarelor sale de la o vârstă fragedă. De aceea, a suferit numeroase operații pentru a-i fi salvate picioarele. Astfel, acestea au putut să se dezvolte nromal.

ADVERTISEMENT

Filmografia sa vastă include roluri în filme precum “Get Out” (2017), “Sindromul China¨ (1979), “Toți oamenii președintelui” (1976) și apariții în seriale TV de calibru, precum “Dr. Quinn”, “NYPD Blue”, “MASH”, “Starsky&Hutch” sau “Dallas”.

În urmă cu două săptămâni, a murit și actorul de comedie Jerry Stiller, cunoscut pentru rolurile din “Seinfeld” și “The King of Queens”. Avea 92 de ani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!