Life

A murit actrița care a interpretat-o pe mama lui George în serialul Seinfeld

Actriţa americană de film şi televiziune Estelle Harris a murit la vârsta de 93 de ani. Vedeta era cunoscută mai ales pentru rolul Estelle Costanza, mama lui George din serialul Seinfeld.
03.04.2022 | 23:03
A murit actrita care a interpretato pe mama lui George in serialul Seinfeld
Estelle Harris a făcut un rol memorabil în serialul Seinfeld, unde a interpretat-o pe mama lui George Costanza
ADVERTISEMENT

Estelle Harris, cunoscuta actriță de teatru și televiziune, a încetat din viață la vârsta de 93 de ani. De-a lungul unei cariere remarcabile, actrița a rămas în amintirea marelui public mai ales pentru prestația din serialul de comedie Seinfeld, unde a interpretat-o pe mama lui Geogre Costanza.

Estelle Harris, rol memorabil în sitcomul Seinfeld

”Cu cel mai mare regret şi tristeţe vă anunţ că Estelle Harris a murit în această seară, la 6:25 p.m. Bunătatea, pasiunea, sensibilitatea, umorul, empatia și dragostea ei au fost de neegalat. Tuturor celor care au cunoscut-o le va fi teribil de dor de ea”, a transmis Glen Harris, fiul actriței.

ADVERTISEMENT

Harris a transformat-o pe Costanza într-o mamă iubită de fani mai ales pentru insultele ei absurde, notează BBC. În serial, Estelle îşi cicăleşte fiul atât de mult încât acesta încearcă fără succes să o convingă să se mute definitiv în Florida, departe de New York City, unde se desfăşura serialul.

”Ea este mama pe care toată lumea o iubeşte, chiar dacă este o pacoste”, declarase Estelle Harris depsre personajul ei pentru Pittsburgh Post-Gazette în 1998. După ce cele nouă sezoane ale serialului Seinfeld s-au încheiat, Harris şi-a continuat cariera pe scenă şi pe ecran în multe alte roluri.

ADVERTISEMENT

Estelle Harris a jucat și în Toy Story 2

Vedeta – care a dat voce lui Mrs. Potato Head din Toy Story 2 – s-a născut la New York în 1928 şi a crescut într-o suburbie a oraşului Pittsburgh. Şi-a descoperit talentul pentru comedie în timp ce juca în piesele de teatru din liceu. Harris s-a căsătorit la începutul anilor 1950 şi a revenit la actorie odată ce copiii ei au crescut. Estelle Harris lasă în urmă trei copii, trei nepoţi şi un strănepot.

Seinfeld este un sitcom american, creat de Larry David și Jerry Seinfeld (care, în plus, joacă rolul principal). Episodul pilot al serialului a fost transmis în 5 iulie 1989, serialul propriu-zis debutând în mai 1990. Deși n-a avut succes imediat, popularitatea sa a crescut cu timpul, încetul cu încetul.

ADVERTISEMENT

Cifre uriașe de audiență pentru Seinfeld

În 1992 – 1993, în sezonul al IV-lea, s-a aflat pentru prima dată în topul 25 al serialelor după audiență, pentru ca în sezonul 1994 – 1995 să ajungă pe locul întâi. Când ultimul episod al serialului a fost transmis pe 14 martie 1998, a fost vizionat de 76 milioane de telespectatori.

Seinfeld a rulat timp de 9 sezoane, cu 180 de episoade în total. Protagonistul Jerry Seinfeld a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a refuzat o oferă de 5 milioane de dolari pe episod din partea NBC, nemaidorind să continue serialul. Acesta primea 1 milion de dolari pe episod la momentul ofertei, în timp ce colegii săi se alegeau cu doar 600.000 de dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: