News

A murit actrița Diana Rigg, cunoscută pentru rolul din Game of Thrones. Anunțul trist a fost făcut de familie

10.09.2020 | 19:34
A murit actrita Diana Rigg cunoscuta pentru rolul din Game of Thrones Anuntul trist a fost facut de familie
ADVERTISEMENT

Cunoscuta actriță Diana Rigg, cunoscută în ultima vreme pentru rolul din serialul Game of Thrones, a încetat din viață.

Femeia jucase inclusiv un rol important de „Bond girl” în filmele cu James Bond, și a avut roluri secundare în serialul Avengers.

ADVERTISEMENT

Diana Rigg a murit la 82 de ani, după o carieră impresionantă în care a câștigat premiile Bafta, Emmy sau Tony.

Actrița Diana Rigg, din Game of Thrones, a încetat din viață

Actrița a murit acasă, în liniște, înconjurată de familie și prieteni, așa cum transmit sursele Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Rolul jucat în Game of Thrones, Oleanna Tyrell, i-a adus faimă internațională în rândul tinerilor care nu au urmărit filmul din seria James Bond din 1968.

Cariera Dianei Rigg a fost fulminantă, cu un rol de excepție făcut în serialul din 1961 The Avengers, după care a jucat un rol care i-a schimbat viața în 1969, în cel mai cunoscut film din seria James Bond al acelor ani.

ADVERTISEMENT

În acel film, Diana a fost prima fată Bond care să se căsătorească cu agentul 007. Diana declarase anul trecut că a fost, asemeni altor actrițe cunoscute, agresată sexual în tinerețe de un cunoscut regizor.

Mai mult, femeia a fost dezamăgită pentru faptul că femeile sunt plătite în industrie mai puțin decât bărbații. Pe lângă cariera lungă de pe marile ecrane, Diana Rigg era și o cunoscută și apreciată actriță de teatru.

ADVERTISEMENT

Familia femeii, prin vocea agentului, a declarat următoarele: „Anunțăm cu mare tristețe în suflet că Diana Rigg a murit în această dimineață.

Era alături de familie, acasă. O forță a naturii, iubită de toată lumea, lipsa Dianei va fi resimțită de azi înainte de toată lumea”.

În Game of Thrones, rol care a făcut-o cunoscută și unui public mai tânăr, Diana Rigg a jucat un rol fabulos, conducând familie Martell în complicata lume din Westeros.

Eternul conflict cu Cersei Lannister și modul în care l-a asasinat cu sânge rece pe cel mai detestat personaj al serialului, răsfățatul și sadicul Joffrey Baratheon, au făcut-o pe Diana Rigg un personaj extrem de îndrăgit prin rolul Olenna Tyrell.

ADVERTISEMENT
Tags: