News

A murit Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Avea 66 de ani

Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a murit miercuri, la vârsta de 66 de ani.
19.05.2021 | 22:49
A murit Adrian Radulescu fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii Avea 66 de ani
A murit Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Avea 66 de ani. Sursa foto: captură dcnews.ro
ADVERTISEMENT

Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a încetat din viaţă la vârsta de 66 ani.

Acesta fusese internat de urgenţă la spital miercuri, însă, din păcate, organismul său a cedat. Conform România TV, cauza decesului ar fi o insuficienţă multiplă de organe.

ADVERTISEMENT

Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a murit

Potrivit sursei citate, Rădulescu s-a prezentat marți la spital şi a fost internat direct la Terapie Intensivă. Organele i-ar fi cedat rând pe rând, dat fiind faptul că a ajuns la unitatea medicală când era deja prea târziu.

Ulterior, anunțul decesului lui Adrian Rădulescu a fost făcut și de fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

ADVERTISEMENT

”Adrian Rădulescu, prietenul meu, ai plecat prea repede. Drum lin şi Dumnezeu să te odihnească în pace. Respectuoase condoleanţe familiei”, a transmis pe Facebook acesta, mesaj distribuit apoi și de Partidul Mișcarea Populară.


Adrian Rădulescu s-a remarcat în ultimii ani în mai multe domenii de activitate. Acesta a fost nu doar un fermier, ci și un lider important în zona agriculturii.

ADVERTISEMENT

Pe plan politic, acesta a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu.

Rădulescu a făcut primul pas în lumea agricolă ca moderator, între 2001 și 2007, al cunoscutei emisiunii de la TVR 1 ”Viața Satului”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, acesta a rămas o voce activă în agricultură, fiind o prezență constantă în mass-media, ca invitat în mai multe emisiuni în care vorbea în principal despre sectorul agricol și problemele cu care se confruntă fermierii.

Cine a fost Adrian Rădulescu

Adrian Rădulescu a terminat Facultatea de Horticultura în 1983 în cadrul USAMVB. De la absolvire până în 1988 a fost șef de fermă la IAS Mogoșoaia.

Apoi, în intervalul 1989-1990 a ocupat poziția de inginer șef și președinte la CAP Buftea, iar între 1990-1991 a fost directorul Societăților Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov, fostul Trust IAS București.

În 2007, a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Tăriceanu. Totodată, între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii ”Viața Satului”.

De asemenea a fost și președinte al LAPAR, secretar de stat și consilier prezidențial, iar în 2009 a fost în cărți pentru postul de ministru al Agriculturii.

Rădulescu a ocupat poziție de secretar de stat în Ministerul Agriculturii – Guvernul condus de Emil Boc – în perioada ianuarie 2010 – septembrie 2011. A demisionat din această funcție după ce a fost ales deputat PDL de Neamț la începutul lunii septembrie 2011.

ADVERTISEMENT