ADVERTISEMENT
News

A murit astronautul Michael Collins. A participat la misiunea Apollo 11. A fost singurul din echipaj care nu a pășit pe Lună

Autor: Robert Cristea | 28.04.2021 | 23:00
A murit astronautul Michael Collins. A participat la misiunea Apollo 11. A fost singurul din echipaj care nu a pășit pe Lună
A murit astronautul Michael Collins. A participat la misiunea Apollo 11. A fost singurul din echipaj care nu a pășit pe Lună. Foto: Facebook

S-a stins din viață astronautul Michael Collins. Unul din cei trei membri care au participat la faimoasa misiune Apollo 11. 

ADVERTISEMENT

Americanul a făcut parte din prima misiune spaţială care a transportat un echipaj de astronauţi pe Lună. Michael Collins decedat miercuri la vârsta de 90 de ani din cauza unui cancer, a anunţat familia sa într-un comunicat, informează AFP.

În comunicatul publicat miercuri, familia astronautului precizează că doreşte să îşi amintească de “spiritul lui viu, simţul său liniştit al datoriei, privirea lui marcată de înţelepciunea dobândită atunci când s-a uitat spre Terra în timp ce se afla în spaţiu, precum şi atunci când observa apele calme de pe barca lui de pescuit”, conform știrile ProTV.

A murit astronautul Michael Collins. A participat la faimoasa misiune Apollo 11

Foto: Facebook

Michael Collins a fost pilot al modulului de comandă și rămas pe orbita Lunii în timp ce colegii lui din echipajul misiunii, Neil Armstrong şi Buzz Aldrin, au păşit pe satelitul Pământului.

ADVERTISEMENT

Michael Collins a rămas în ultimii ani cel mai activ dintre veteranii programului spaţial Apollo și mereu a încântat cu poveștile fascinante care descriu faimoasa misiune Apollo 11.

“Soarele era în spatele ei, deci era iluminată de un cerc auriu care făcea craterele să pară cu adevărat stranii, din cauza contrastului dintre cea mai albă nuanţă de alb şi cea mai neagră tuşă de negru.

Dar, oricât de splendidă şi de impresionantă era, nu a însemnat nimic în raport cu ceea ce vedeam prin celălalt hublou. Acolo, se afla acel mic bob de mazăre de mărimea unui vârf de deget, un lucru mic, dar magnific, ascuns în catifeaua neagră a restului Universului. (…) I-am transmis centrului de control: ‘Houston, văd lumea prin hubloul meu”, a completat Michael Collins.

ADVERTISEMENT

Cine a fost astronautul Michael Collins? A murit la vârsta de 90 de ani

Foto: Facebook

S-a născut pe 31 octombrie 1930 la Roma. Michael Collins a devenit pilot de teste în armata americană, iar în anii 1960, a acumulat numeroase ore de zbor în spaţiu, în special în timpul misiunilor Gemini.

La fel ca Buzz Aldrin şi Neil Armstrong, Michael Collins a părăsit foarte repede NASA după revenirea triumfală pe Terra şi şi-a construit apoi o bogată carieră publică.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!