A murit Azeglio Vicini! Zenga: ”Vreau să cred că ne vei urmări în continuare”

Vicentiu Dinescu   
in Fotbal international
31/01/2018, 18:10
A murit Azeglio Vicini! Zenga: ”Vreau să cred că ne vei urmări în continuare”

Născut la Cesena, Vicini ar fi împlinit 85 de ani la 20 martie. El a fost jucător la Vicenza, Sampdoria şi Brescia, la ultima formaţie începându-şi cariera de antrenor. A pregătit naţionala under 21 a Italiei, cu care a jucat finala Campionatului European din 1986, apoi naţionala “mare”, între 1986 şi 1991.

La ”squadra azzurra”, Vicini i-a succedat legendarului Enzo Bearzot, care a fost 11 ani în funcţie. Azeglio Vicini a revigorat naţionala, care a ajuns în semifinale la Euro-1988, fiind eliminată de Uniunea Sovietică (scor 0-2) şi a pierdut în aceeaşi fază, în faţa Argentinei, la penaltiuri, la Cupa Mondială pe care Italia a organizat-o, în 1990. Italia a câştigat apoi finala mică, în faţa Angliei, scor 2-1.

Vicini, omagiat de nume mari ale fotbalului italian

După ce Italia a ratat calificarea la Campionatul European din 1992, Vicini i-a lăsat locul de slecţioner unui alt mare antrenor, Arrigo Sacchi. Azeglio Vicini a mai antrenat apoi echipele Cesena şi Udinese.

Nume mari din fotbalul italian i-au adus un ultim omagiu fostului antrenor. ”La revedere, mister! Vreau să cred că de acolo de sus vei continua să ne urmăreşti, să ne călăuzeşti şi să ne dai acele învăţături pe care doar tu ştiai să ne li dai”, a scris Walter Zenga pe contul de Instagram.

 

RIP #azegliovicini Ciao grande mister, voglio pensare che da lassù continuerai a seguirci , a guidarci e a darci quegli insegnamenti che , solo tu sapevi infonderci

A post shared by walterzenga (@walterzenga_official) on

Ştirea MOMENTULUI

Edi Iordănescu lămurește „cazul Ioniță”: „A fost cea mai dureroasă decizie pentru mine”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.