News

A murit Carlos Ruiz Zafón, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori spanioli

19.06.2020 | 14:52
A murit Carlos Ruiz Zafon unul dintre cei mai cunoscuti scriitori spanioli
A murit Carlos Ruiz Zafón, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori spanioli. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Celebrul scriitoru spaniol Carlos Ruiz Zafón, unul dintre cei mai importanţi autori ai vremurilor noastre, a murit la vârsta de 55 de ani.

Carlos Ruiz Zafón, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori spanioli, a murit la vârsta de 55 ani, potrivit unui anunț făcut  vineri de către editura Planeta, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Scriitorul spaniol a petrecut ultimele clipe din viață la Los Angeles și a decedat din cauza unei boli grave, cu care ducea o bătălie de mai mult timp, a transmis TVE.

Carlos Ruiz Zafón, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori spanioli, a murit

„Astăzi este o zi foarte tristă pentru întreaga echipă de la Planeta care l-a cunoscut şi a lucrat cu el timp de 20 de ani, în care s-a clădit o prietenie care a trecut dincolo de partea profesională. Va continua să fie foarte viu între noi toţi prin intermediul cărţilor lui”, a transmis editura Planeta, vineri.

ADVERTISEMENT

Carlos Ruiz Zafón s-a născut în celebrul oraș spaniol Barcelona, în septembrie 1964, dar în prezent locuia la Los Angeles, acolo unde lucra pentru industria de la Hollywood.

Faima internațională a venit odată cu lansarea romanului „Umbra vântului/ La sombra del viento”, carte recompensată cu o mulțime de premii şi inclusă în 2007 în lista celor mai bune 100 de cărţi în limba spaniolă publicate în ultimii 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Lista respectivă a fost realizată de către 81 de scriitori şi critici literari latino-americani şi spanioli și arată cât de valoros era Zafón în lumea literaturii internaționale.

Operele sale, vândute în toată lumea

Astfel, după renumitul scriitor Miguel de Cervantes, Zafón este scriitorul spaniol cel mai citit.

Nu este de mirare înscă acest lucru, având în vedere că volumele sale au fost traduse în peste 40 de limbi, inclusiv în română, şi au fost vândute în mai mult de 50 de ţări din toată lumea.

ADVERTISEMENT

Primele trei romane ale Carlos Ruiz Zafón au fost vândute în aproximativ 25 de milioane de exemplare – „La sombra del viento” (2001), „Jocul îngerului/ El juego del Ángel” (2008) şi „Prizonierul cerului/ El prisionero del cielo” (2011).

ADVERTISEMENT
Tags: