Life

A murit cel care a fost ”Batmanul definitiv”. Kevin Conroy, răpus de o boală nemiloasă

A murit Kevin Conroy, vocea inconfundabilă a lui Batman în cea mai populară serie de benzi animate. Acesta a fost răpus de cancer, la 66 de ani.
12.11.2022 | 14:20
A murit cel care a fost Batmanul definitiv Kevin Conroy rapus de o boala nemiloasa
A murit Kevin Conroy, una din vocile lui Batman. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea filmului! Kevin Conroy, actorul recunoscut drept cel mai emblematic în interpretarea personajului animat Batman s-a stins din viață pe 10 noiembrie 2022, în urma unui cancer nemilos.

Actorul Kevin Conroy, cunoscut pentru că l-a dublat pe Batman, a murit

Dispariția lui Conroy a lăsat multă durere în urmă, acesta fiind ținut minte de fanii benzii animate drept „Batmanul definitiv”.

ADVERTISEMENT

Cei care au dat vestea nefericită au fost chiar producătorii de la Warner Bros, într-un comunicat oficial. Actorul care îl dubla pe Batman, în vârstă de 66 de ani, a pierdut lupta cu cancerul, boală cu care se lupta de mai mulți ani încoace.

Vocea sa rămâne una inconfundabilă, apreciată atât de criticii producției cât și de colegii de breaslă. Unul dintre cei care i-a adus un omagiu lui Conroy a fost Mark Hamill, vocea personajului Joker, notează screenrant.com.

ADVERTISEMENT

„De câteva generații, el a fost Batmanul definitiv. A fost unul dintre acele scenarii perfecte în care au găsit exact tipul potrivit pentru partea potrivită și lumea a fost mai bună pentru asta”, a declarat Hamill.

„Conroy va fi pentru totdeauna printre cele mai mari portretizări ale Cavalerului Întunecat”, se arată în textul scris de Warner Bros în mediul online.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Conroy (@kevinconroypage)

Conroy avea o legătură specială cu Cavalerul Întunecat

Acest rol l-a marcat destul de puternic pe Conroy. După ce i-a pus voce lui Batman, un erou adulat de generații întregi, acesta nu a mai putut fi dezlipit de imaginea Cavalerului cu mantie neagră, cu toate că a dublat peste 400 de personaje de-a lungul carierei sale.

Acesta a vorbit la un moment dat despre legătura specială pe care a avut-o cu îndrăgitul personaj după care s-au făcut o serie de filme ce au bubuit de fiecare dată în sălile de cinema.

ADVERTISEMENT

„De multe ori m-am mirat cât de potrivit a fost să obțin acest rol. În calitate de băiat gay care a crescut în anii 1950 și ’60 într-o familie devotată catolică, am devenit abil în a ascunde părți din mine. L-am simțit pe Batman ridicându-se din adâncul ființei mele”, spunea actorul.

ADVERTISEMENT