News

A murit cel mai bătrân om din lume! Avea 112 ani

29.05.2020 | 08:08
A murit cel mai batran om din lume Avea 112 ani
ADVERTISEMENT

Bob Weighton, britanicul recunoscut de Guinness Book of Records drept cel mai bătrân om din lume, s-a stins din viață joi, în urma unui stop cardio respirator. Potrivit AFP, bărbatul în vârstă de 112 de ani a pierdut lupta cu cancerul, boala nemiloasă care îl măcina în ultima vreme.

Cel mai bătrân om din lume a murit la 112 ani. Titlul său a fost contestat de un sud-african

Fost inginer și profesor, acesta a devenit celebru în lumea întreagă odată cu intrarea în Cartea Recordurilor, fiind declarat decanul de vârstă al umanității.

ADVERTISEMENT

Și-a păstrat titlul până în ziua de azi, deși nu i-a fost deloc ușor, în condițiile în care sud-africanul Freddie Blom susţinea că urma să împlinească 116 ani pe 8 mai.

Bob Weighton „a murit liniştit în somn, de cancer, joi, 28 mai 2020, în apartamentul său” din Alton Hampshire, localitate situată la aproximativ 90 de kilometri sud-vest de Londra.

ADVERTISEMENT

Născut pe 29 martie  1908 în Yorkshire, britanicul a avut o familie numeroasă: şase fraţi, trei copii, zece nepoţi şi 25 de strănepoţi.

Și-a sărbătorit ultima zi de naștere în izolare

Având în vedere vârsta înaintată și boala de care suferea, bărbatul se izolase la domiciliu și respecta cu sfințenie măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Nu a făcut o excepție nici măcar pentru ziua sa de naștere, pe 29 martie, pe care și-a sărbătorit-o acasă, în condiții de maximă siguranță.

A declarat că „lumea este un pic în dezordine” din cauza pandemiei şi a refuzat să primească o felicitare de la regina Elisabeta a II-a, pe motiv că întreaga cheltuială pentru aceasta s-ar fi făcut din banii contribuabililor. În plus, primise deja cel puţin zece astfel de felicitări din partea suveranului.

ADVERTISEMENT

La sfârşitul lunii martie, academia Guiness a reușit să o găsească și pe cea mai bătrână femeie din lume, recordul său fiind deja omologat. Este vorba despre japoneza Kane Tanaka, care a împlinit de curând 117 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: