Life

A murit cel mai longeviv angajat al Casei Albe. Wilson Roosevelt a fost răpus de noul coronavirus

22.05.2020 | 07:00
A murit cel mai longeviv angajat al Casei Albe Wilson Roosevelt a fost rapus de noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Wilson Roosevelt Jerman, cel mai longeviv angajat al Casei Albe, a murit la vârsta de 91 de ani, răpus de noul coronavirus. Fostul majordom a lucrat pentru 11 președinți.

Cel mai longeviv angajat al Casei Albe a murit de COVID-19

Wilson Roosevelt Jerman a lucrat pentru 11 președinți, fiind unul dintre cei mai longevivi angajați ai Casei Albe. A murit la vârsta de 91 de ani, fiind infectat cu noul coronavirus. Din cauza vârstei înaintate, dar și a altor afecțiuni pe care le avea, Wilson a pierdut lupta cu viața.

ADVERTISEMENT

Anunțul decesului a fost făcut chiar de nepoata sa. “A fost autentic. A fost un bărbat liniștit, dar dur. Foarte generos, niciodată necăjit. A spus întotdeauna că a trăit o viață binecuvântată. S-a stins pe 16 mai”, a declarat nepoata sa, Shanta Taylor Gay, pentru CNN.

Potrivit Shantei Taylor Gay, bunicul ei a suferit un accident vascular cerebral în 2011, iar Obama, unul dintre prețedinții pentru care a lucrat, i-a trimis flori și s-a asigurat că este bine îngrijit în perioada de spitalizare.

ADVERTISEMENT

Jerman, onorat de Barack Obama pentru întreaga activitate

Wilson Roosevelt Jerman și-a început activitatea la Casa Albă în anul 1957 și a rămas acolo până în 2012. A început să lucreze la Casa Albă în 1957, în mandatul lui Dwight D. Eisenhower, în calitate de curățător.

Apoi, a fost promovat majordom în mandatul președintelui John F. Kennedy, promovare care a avut loc grație fostei prime doamne Jacqueline Kennedy Onassis.

ADVERTISEMENT

Tot nepoata a povestit pentru CNN că Jerman s-a retras inițial de la Casa Albă, în 1997, dar s-a întors în 2003. După alți opt ani a plecat de la Casa Albă, în timpul mandatului lui Barack Obama.

La sfârșitul carierei sale, Obama l-a onorat pe Jerman pentru întreaga sa activitate, peste 50 de ani de serviciu, cu o plăcuță și o monedă ce reprezenta fiecare președinte pe care l-a servit.

ADVERTISEMENT