News

A murit cel mai longeviv primar din Sălaj. Mircea Pop a câștigat toate alegerile începând cu 1989

A murit primarul Mircea Pop, cel mai longeviv primar din Sălaj, cel care a câștigat alegerile din 1989. Bărbatul avea probleme de sănătate.
22.09.2022 | 22:01
A murit cel mai longeviv primar din Salaj Mircea Pop a castigat toate alegerile incepand cu 1989
Primar din Sălaj, decedat.
ADVERTISEMENT

Primar al comunei Cuzăplac, Mircea Pop era în funcție din decembrie 1989 și avea doar 55 de ani la ora decesului.

A murit cel mai longeviv primar din Sălaj

Mircea Pop a fost multă perioadă de timp un reprezentant al PSD, însă înainte de alegerile din 2020 s-a înscris în PNL, schimbând tabăra între cele două partide rivale.

ADVERTISEMENT

Drept dovadă, ambele partide l-au apreciat și au transmis mesaje de condoleanțe pentru cel care le-a reprezentat în toți acești ani.

“Trecerea în lumea Veșniciei a celui care a fost Mircea Pop, primarul comunei Cuzăplac, ne-a umplut sufletul de tristețe și de regret.

ADVERTISEMENT

Timp de 30 de ani am împărtășit și promovat împreună valorile social-democrate, Mircea Pop fiind, ani în șir, liderul Ligii Aleșilor Locali Social Democrați; un primar destoinic, care a unit și dezvoltat comunitatea locală, un coleg distins și un om apreciat de toți cei care l-au cunoscut.

A pus suflet în ceea ce a făcut și, din păcate, viața lui pământească s-a încheiat prea devreme. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis organizaţia judeţeană Sălaj a PSD pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În 2019, Mircea Pop era recompensat de prefectul din acea vreme al Sălajului, Florin Florian, cu o plachetă comemorativă pentru cei 30 de ani în care s-a aflat la conducerea primăriei din Cuzăplac.

Am primit cu profundă durere vestea trecerii în eternitate a colegului nostru, Pop Mircea, primarul comunei Cuzăplac. Vreme de mai bine de trei decenii, domnia sa a slujit neobosit interesele comunității sale, fiind primarul cu cea mai îndelungată activitate din județul Sălaj. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, au transmis și cei din PNL Sălaj.

ADVERTISEMENT

Mircea Pop a ajuns primar pentru prima dată în 23 decembrie 1989, după care a obținut nu mai puțin de nouă mandate timp de primar al comunității sălăjene. Conform presei din Sălaj, moartea primarului s-a produs la doar cinci luni după ce își pierduse soția. Mircea Pop ar fi suferit un infarct, fiind cunoscut cu probleme de sănătate în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: