ADVERTISEMENT
News

A murit comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști. A lucrat inclusiv la cazul “Râmaru”

Autor: Narcis Roșioru | 09.05.2020 | 23:48
A murit comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști. A lucrat inclusiv la cazul
A murit comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști. A lucrat inclusiv la cazul "Râmaru". Sursa foto: Facebook / Polițiști - Uniți Suntem Puternici

Comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști din România, a murit la vârsta de 75 de ani.

ADVERTISEMENT

A murit comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști

Comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști care a lucrat vreodată în Poliția Română, a murit la vârsta de 75 de ani, potrivit Antena 3.

“A murit o legendă a Poliției Române! În urmă cu câteva ore a urcat la ceruri colegul nostru, polițistul și scriitorul Traian Tandin. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, este textul postat pe pagina de Facebook Polițiști – Uniți suntem puternici.

Traian Tandin s-a născut pe 7 martie 1945 și, pe lângă meseria de comisar, acesta a fost și un bun scriitor de romane polițiste.

ADVERTISEMENT

Acesta a activat ca ofițer criminalist în cadrul Serviciului Judiciar al Inspectoratului General al Politiei până în anul 2000, atunci când a fost pensionat cu gradul de colonel.

A publicat peste 100 de cărți și romane polițiste

Comisarul a scris de-a lungul carierei mai multe cărți inspirate din aventurile sale ca ofițer și a ocupat o perioadă și funcția de redactor-șef al revistei Poliția Română.

Traian Tandin era licențiat în științe juridice și jurnalism și expert in afaceri judiciare.

ADVERTISEMENT

Fostul comisar a publicat peste 100 de cărți și romane polițiste și 42 de scenarii de film, printre care: Ucigașii de îngeri în România; Crime pasionale în lume; Discipolii crimei pe mapamond; Cazul Rimaru: roman-document; Comisar la omoruri; Crime, criminali și polițiști; Erori judiciare în România; Evadări celebre; Jurnalul unui polițist; Dicționar de argou al lumii interlope.

Traian Tandin a lucrat inclusiv la celebrul caz “Râmaru”, cunoscut în toată țara, alături de faimosul criminalist Ceacanica.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, a elucidat peste 2000 de mistere judiciare și a scos la iveală adevărul despre marile erori comise de justiţie în vremea regimului comunist.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!