News

A murit Coolio, rapperul cunoscut pentru hitul Gangsta’s Paradise. Avea 59 de ani

Celebrul rapper Coolio, cunoscut pentru hitul său din 1995 ”Gangsta's Paradise”, a murit miercuri la vârsta de 59 de ani.
29.09.2022 | 08:13
A murit Coolio rapperul cunoscut pentru hitul Gangstas Paradise Avea 59 de ani
A murit rapper-ul Coolio. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea muzicii internaționale. Coolio, rapperul care s-a numărat printre cele mai mari nume ale hip-hop-ului din anii 1990, a murit miercuri la vârsta de 59 de ani, a anunțat managerul său.

A murit rapperul Coolio. Celebrul cântăreț avea 59 de ani

Coolio a murit în casa unui prieten din Los Angeles, a declarat managerul Jarez Posey pentru TMZ.

La un moment dat, îndrăgitul artist american s-a dus la baie. Pentru că întârzia să revină, prietenul său a verificat să vadă ce se întâmplă. Atunci l-a găsit pe Coolio întins pe podea, inconştient, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Echipele medicale au fost chemate la fața locului, în jurul orei locale 16.00, iar la scurt timp după ce au ajuns acolo au declarat decesul cântărețului.

Managerul său spune că paramedicii bănuiesc că rapper-ul a suferit un stop cardiac. Cauza oficială a morții nu a fost încă stabilită.

ADVERTISEMENT

Pe numele său real Artis Leon Ivey Jr., Coolio s-a născut pe 1 august 1963 în Pennsylvania. Copilăria și-a petrecut-o în Compton, California, unde s-a alăturat grupului hip-hop WC și Maad Circle în 1991.

În 1994, Coolio și-a lansat albumul de debut ”It Takes a Thief”, la scurt timp după ce a semnat cu Tommy Boy Records.

ADVERTISEMENT

Coolio rămâne în istoria muzicii cu piesa Gangsta’s Paradise. A câștigat și un premiu Grammy

Fără a se ridica la notorietatea unor artiști precum Dr. Dre, Eazy-E sau Ice Cube, Coolio rămâne în istoria industriei muzica cu una dintre cele mai bune piese, ”Gangsta’s Paradise”.

Melodia a figurat pe coloana sonoră a filmului ”Dangerous Minds”, cu Michelle Pfeiffer într-un rol de excepție. Interpretarea i-a adus lui Coolio un premiu Grammy.

ADVERTISEMENT

”Primesc acest Grammy în numele întregii națiuni hip-hop, Coasta de Vest, Coasta de Est, și în întreaga lume: suntem uniți, dar vom pieri divizați”, a spus Coolio când a urcat pe scenă să primească cea mai înaltă distincție din industria muzicală.

În timpul carierei sale, artistul a mai fost nominalizat pentru alte 5 premii Grammy. Pe lângă cunoscuta carieră de rapper, Coolio a fost și un actor talentat. A apărut în zeci de filme și emisiuni de televiziune.

ADVERTISEMENT