News

A murit Craig Fallon, fost campion mondial la judo! Avea 36 de ani

Autor: Bogdan Solomon | 16.07.2019 | 17:41
A murit Craig Fallon, fost campion mondial la judo! Avea 36 de ani
A murit Craig Fallon, campion mondial la judo

O nouă veste tristă a căzut ca un trăznet peste lumea sportului internațional. În cursul zilei de marți, 16 iulie s-a stins din viață Craig Fallon, la doar 36 de ani. Cauzele exacte care au condus la decesul fostului campion mondial la judo nu sunt cunoscute până în momentul de față, autoritățile urmând să declanșeze o anchetă în acest sens.

A murit Craig Fallon. Tânărul judoka a obținut performanțe remarcabile

Originar din Anglia, Craig Fallon a fost unul dintre cei mai apreciați sportivi ai țării, obținând performanțe remarcabile în toate competițiile la care a luat parte. Mai mult decât atât, în 2005, acesta a reușit să câștige titlul suprem la Campionatul Mondial- categoria 60 de kilograme. Nu s-a oprit, însă, aici, adjudecându-și inclusiv medalia de aur la Europeanul din 2006.

Tânărul de 36 de ani făcea parte dintr-o companie selectă de judoka englezi care au reușit să câștige de-a lungul timpului titlul suprem la această disciplină. În 2011 a decis, însă, că e momentul potrivit să pună capăt carierei, preferând să se dedice familiei.

Craig Fallon, fost campion mondial la judo s-a stins din viață la doar 36 de ani
Craig Fallon, fost campion mondial la judo s-a stins din viață la doar 36 de ani

Reacțiile apropiaților

Vestea dispariției sale premature a stârnit numeroase reacții pe rețelele sociale, internauții din întreaga lume exprimându-și regretul și transmițând, totodată, încurajări familiei îndurerate, în speranța că astfel vor reuși să treacă mai ușor peste aceste momente cumplite.

Îl cunosc pe Craig de la 15 ani, îmi amintesc de momentele petrecute împreună, de antrenamente și momente plăcute. La apogeul carierei sale, câștigând Campionatul Mondial din 2005 la Cairo, a fost unul din momentele mărețe ale judo-ului englez” , a declarat fostul său antrenor, Fitzroy Davis.

„Craig va fi o pierdere uriașă pentru sport, dar sper că povestea și realizările sale vor inspira generațiile următoare de sportivi” , a mai spus bărbatul care nu a fost doar un antrenor pentru Craig, ci și un adevărat mentor, ghidându-i primii pași în sport încă de la o vârstă fragedă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!