Fotbal intern

A murit Csaba Gyorffy! Ce dorinţă avea fostul fotbalist de la FC Braşov

19.10.2018 | 16:57
A murit Csaba Gyorffy Ce dorinta avea fostul fotbalist de la FC Brasov

Csaba Gyorffy a murit joi, 18 octombrie, la vârsta de 75 de ani, “după o lungă suferinţă”, aşa cum a anunţat fiul său. Csaba Gyorffy a fost un jucător important al formaţiei FC Braşov, acolo unde a jucat în 224 de meciuri şi a înscris 37 de goluri în perioada 1966 – 1977,

Imediat după ce a anunţat că se retrage din cariera de jucător profesionist de fotbal, Csaba Gyorffy a decis să rămână în cadrul clubului. Acesta a primit postul de antrenor secund la echipa mare a lui FC Braşov, iar apoi tehnician la Centrul de Copii şi juniori, anunţă monitorulexpres.ro.

Csaba Gyorffy a murit la 75 de ani

În 2013, Csaba Gyorffy a fost numit cetăţean de onoare al Braşovului. Anul trecut, cu ocazia împlinirii a 74 de ani, Csaba Gyorffy a vorbit despre cea mai mare dorinţă a sa. „Chiar nu ştiu ce se întîmplă cu FC Braşov.Dacă aş fi avut măcar 60 de ani, mă băgam şi eu în campionatul judeţean să mai joc… Am mai spus şi în trecut, la Braşov e nevoie de o singură echipă. Sfatul meu pentru cei care iubesc Steagu este să pună suflet, pasiune şi să asculte imnul sau să vadă imaginile de la meciul cu Beşiktaş. Steagu’, FCM Braşov sau FC Braşov, spuneţi cum vreţi voi, este o stare de spirit. Oameni buni, nu lăsaţi Steagu’ să moară!“, spunea Gyorffy.

Csaba Gyorffy a fost cel care a adus la Braşov tricoul lui Penarol Montevideo în 1976, iar acela a fost momentul în care antrenorul Silviu Ploieşteanu a hotărât ca gruparea braşoveană să joace în culorile galben – negru. „Am jucat cu lotul olimpic două amicale, în Uruguay, cu Penarol Montevideo. După al doilea meci, căpitanul lui Penarol, Alberto Spenser, mi-a făcut cadou tricoul său. L-am adus acasă, la Braşov, şi l-am arătat colegilor şi antrenorului Silviu Ploieşteanu. După cîteva zile, tricourile noastre alb-albastre au fost înlocuite cu altele, în dungi galben-negre. Nu ştiu unde a ajuns apoi acel tricou al lui Spenser. Era un tricou de colecţie“, povestea Gyorffy.

Tags: