News

A murit cunoscutul jurnalist Leonard Munteanu. Polițiștii anchetează decesul ca fiind unul suspect

Jurnalistul Leonard Munteanu a fost găsit mort în subsolul unui bloc din Focșani, astfel că polițiștii au întocmit dosar penal de moarte suspectă.
28.08.2023 | 16:34
A murit cunoscutul jurnalist Leonard Munteanu Politistii ancheteaza decesul ca fiind unul suspect
A murit cunoscutul jurnalist Leonard Munteanu. Foto: Monitorul de Vrancea
ADVERTISEMENT

Poliția a fost sesizată la 112 de către un bărbat care l-a găsit pe jurnalist inconștient în subsolul blocului. Leonard Munteanu a lucrat în cariera sa la Național, Cancan, Informația Vrânceană și Monitorul de Vrancea, însă în ultima vreme avea un proiect personal, mai exact Gazeta de Perete.

A murit cunoscutul jurnalist Leonard Munteanu

“Duminică seara, la ora 20,21, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că a găsit o persoană inconştientă la subsolul imobilului în care locuieşte. La faţa locului a fost găsit un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Focşani, care nu prezenta semne vitale“, a transmis IPJ Vrancea.

ADVERTISEMENT

Conform presei locale, ”Leonard Munteanu avea 59 de ani și după o perioadă grea pentru el, a încercat să revină în presă cu cotidianul online Gazeta de Perete. Ziaristul nu avea locuință și se întorsese în Focșani de aproape un an, după ce fusese plecat la muncă în străinătate”. Din păcate cariera acestuia s-a încheiat înainte să împlinească 60 de ani.

În vârstă de 59 de ani, Leonard Munteanu a lucrat în presa centrală și locală, fiind considerat o figură cel puțin ”excentrică” în rândul jurnaliștilor. Potrivit Monitorul de Vrancea, în 2015 jurnalistul a ajuns după gratii pentru că a condus fiind băut, de altfel fiind recidivist în această chestiune.

ADVERTISEMENT

De altfel, Penitenciarul Focșani organiza în Grădina Publică din oraș o activitate denumită ”Biblioteca Vie”, iar cetățenii puteau discuta cu trei deținuți încarcerați la Penitenciarul Foșcani. Unul dintre aceștia a fost chiar Leonard Munteanu, cel care a discutat fără perdea despre trecutul său.

”Motivul pentru care am ajuns la Penitenciarul Focșani este infracțiunea pe regimului circulației, consum de alcool la volan. Ca să fim sinceri, aveam o așa zisă coadă tot pe aceeași infracțiune. am primit o suspendare, iar recidiva m-a trimis aici. În Penitenciarul Focșani nu e așa cum se vehiculează în libertate, că ar fi Iadul. Nu este adevărat.

ADVERTISEMENT

Sunt persoane, ofițeri și subofițeri, care au înțeles ce înseamnă un om care are ceva cultură și mi-au dat posibilitatea să fac ceea ce-mi place. Această experiență nu m-a schimbat deloc”, declara fostul jurnalist pentru Monitorul de Vrancea. În ultimul său articol publicat pe site-ul său Gazeta de Perete, Leornard Munteanu lăsa să se înțeleagă că și-a creat dușmani pentru că publicația sa deranjează.

”La juma’ de an de existență “Gazeta de Perete” deja deranjează. Enervează. Face ca unii din cei care apar ”La perete, STOP!” să suduie, să blesteme, să amenințe cu chemări în instanță. Le transmitem să o lase mai moale cu trîntitul pianului pe scări. Pentru că vom continua. Cineva, nume important vorba lui conu’ Iancu ne-a botezat “Urzica de Vrancea”.

ADVERTISEMENT

Îi mulțumim “nașului” VIP în politichia de pe Milcov chiar dacă el a dorit contrariul. Să aducă un fel de așa zisă acuzație – pamflet. Personajul are o vîrstă care nu i-a permis să citească pe vremea lui Ceașcă “Urzica”. Protagoniști în paginile GDP, deranjăm? Deci existăm!”, scria fostul jurnalist.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”