News

A murit Dana Dobre. Jurnalista suferea de o boală gravă și a trecut printr-un adevărat chin în ultima perioadă

07.06.2020 | 12:45
A murit Dana Dobre Jurnalista suferea de o boala grava si a trecut printrun adevarat chin in ultima perioada
A murit Dana Dobre. Jurnalista suferea de o boală gravă și a trecut printr-un adevărat chin în ultima perioadă
ADVERTISEMENT

Jurnalista Dana Dobre a murit la vârsta de 56 de ani, vestea trecerii în neființă fiind făcută de o prietenă, în mediul online. Femeia, care a lucrat la România Liberă ca jurnalist economic, suferea de neoplasm pulmonar, în stadiul 4, în ultimele luni neluându-și tratamentul din cauza sistemului de sănătate nefuncțional.

Jurnalista Dana Dobre a pierdut lupta cu boala la 56 de ani

Dana Dobre, cunoscuta jurnalistă de la România Liberă, a încetat din viață la vârsta de 56 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică (6 spre 7 iunie). Femeia fusese diagnosticată cu cancer pulmonar, în ultimele luni neputând beneficia de tratament pentru boala sa.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, azi-noapte, Dana, colega și prietena noastră de la jurnalul România Liberă, ne-a părăsit. 😭 Știam că o să se întâmple, dar niciodată nu ești pregătit să pierzi pe cineva drag.❤️

Măcar am sufletul împăcat că ea știa cât de mult o iubesc, că este în rugăciunile mele și doar regret că nu a mai avut puterea să mergem împreună într-un loc plin de pace și speranță.

ADVERTISEMENT

Drum lin spre Lumină, prietenă dragă și Dumnezeu să te odihnească în pace !!!! ❤️🙏🙏🙏🌹🌹🌹”, a scris o prietenă a jurnalistei, pe pagina de Facebook.

Dana Dobre suferea de cancer, tratamentul său fiind unul costisitor

Femeia a trecut printr-un adevărat chin în ultimele luni pentru că sistemul de sănătate a picat de nenumărate ori și nu a putut beneficia de rețetă compensată din partea medicului curant. Dana Dobre spera în ultimul său interviu să se remedieze situația pentru că mai are doar 3 pastile din vechiul tratament.

ADVERTISEMENT

„Astăzi (11 martie 2020) am plâns trei ore într-una, inclusiv acolo la clinică, pentru că toţi cei care veneau şi aveau nevoie de reţetă erau trimişi acasă. Mi se pare inuman că statul român, tocmai în perioada aceasta nu are acest sistem funcţional”, spunea Dana Dobre pentru Mediafax.

Cunoscuta jurnalistă a atras atenția la momentul respectiv că în România sunt foarte mulți bolnavi cronici care sunt nevoiți să meargă des la medic pentru a-și lua tratamentul, chiar și în plină pandemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dana Dobre spunea că mai are doar câteva pastile din vechea rețetă și aștepta cu sufletul la gură să se remedieze situația pentru că nu avea posibilitatea să-și achite din propriul buzunar tratamentul care ajungea la 28.000 de lei.

„Mai am câteva pastile, trei pastile din vechiul tratament şi sper să se rezolve această problemă. Grupa de populaţie cea mai expusă la COVID-19 nu va putea să facă faţă, şi nu va putea nici să stea în casă, pentru că noi trebuie să mergem la doctor periodic”, a completat femeia, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT