News

A murit Dumitru Comănescu, românul care deţinea recordul de cel mai bătrân bărbat din lume UPDATE

27.06.2020 | 16:32
A murit Dumitru Comanescu romanul care detinea recordul de cel mai batran barbat din lume UPDATE
ADVERTISEMENT

Dumitru Comănescu, bărbatul care deţinea recordul pentru cel mai bătrân om din lume, a murit la vârsta de 111 ani şi 231 de zile.

Vestea tragică a fost dată de un consilier din cadrul administraţiei Capitalei. Dumitru Comănescu primise înainte de să moară, de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române, Crucea Patriarhală.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a avut o poveste de viaţă impresionantă.

Mesajul care anunţă moartea lui Dumitru Comănescu

„In aceasta dimineata Dumitru Comanescu, cel mai longeviv bărbat al planetei, a încetat din viata la 111 ani si 231 zile. 
Onorată că l-am cunoscut, voi păstra în suflet amintirea clipelor petrecute impreuna, iar gândurile bune pe care mi le-a transmis la ultima întâlnire, imi vor rămâne în memorie veșnic.

Dumitru Comanescu a fost OMUL POVESTE care a scris istorie.

Iubitor de matematica dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost in spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al doilea război mondial.

ADVERTISEMENT

A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viata cumpătată, inconjurat de dragostea familiei.

A supravietuit si ne-a incurajat pe toti in perioada pandemiei, insa de acum le va canta romantele atat de dragi si va recita poezii, ingerilor.

Drum lin printre stele! Dumnezeu sa il odihneasca in pace! 

Condoleante familiei!”, a scris consilierul Alexandra Dobre pe contul personal de Facebook.

Reacţia CSMB după ce Dumitru Comănescu a murit

”Regretăm nespus trecerea în neființă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineață! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecție despre viață si credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăși și a învinge marile, dar și micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate și înțelegere.

ADVERTISEMENT

Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului VIEȚI CENTENARE, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului București și, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viață, din lume.

Gândurile sale frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit drept în ochi viața, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită caldură si bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile și îndemnurile optimiste și ne-a lăsat amintiri de neuitat!”, informează Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), prin intermediul unui comunicat.

ADVERTISEMENT

Comănescu s-a născut în 8 noiembrie 1908 la Provița de jos, în Prahova. A urmat Facultatea de Matematică unde l-a avut profesor pe Gheorghe Țițeica, iar la Agronomie l-a avut mentor pe fondatorul Institutului de Cercetătri Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești. Bprbatul a lucrat în agricultură timp de 70 de ani.

Într-un ultim interviu, el mărturisea că mănâncă rar şi că familia i-a conceput o dietă specială, bazată pe grăsimi nesaturate. El a mai spus şi că a dus o viaţă fără excese şi credea că longevitatea sa îi este dată de Dumnezeu.

ADVERTISEMENT