News

A murit după ce s-a înecat cu un mic. Un bărbat din Galați, găsit fără suflare de rude, la masă

05.05.2021 | 18:37
A murit dupa ce sa inecat cu un mic Un barbat din Galati gasit fara suflare de rude la masa
Bărbat din Galați, mort în timp ce mânca mici. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un bărbat din județul Galați și-a găsit sfârșitul în timp ce se afla la masă și mânca mici. Acesta a fost găsit de rudele sale în stare de inconștiență, pe jos, iar medicii sosiți la fața locului nu au putut face nimic pentru a salva pe bărbat.

Bărbat mort în Galați, după ce s-a înecat cu un mic

Tragedia a avut loc în localitatea Albești din județul Galați, iar bărbatul de 52 de ani și-a găsit sfârșitul la masă, mâncând mici. Primele informații arată că acesta se afla în vizită la un văr și când acesta a plecat pentru câteva momente l-a găsit fără suflare, întins pe jos, în stare de inconștiență.

ADVERTISEMENT

Cei doi stăteau împreună la masă și se bucurau de preparate, iar la un moment dat vărul bărbatului decedat a plecat pentru a lua apă de la fântână. După aceea, când s-a întors la vărul său, bărbatul l-a găsit pe acesta pe jos și nu mai respira.

Bărbatul a sunat la 112 atunci când am văzut că vărul său nu mai respiră și, din păcate, chiar dacă au fost efectuate manevrele de resuscitare, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Medicii i-au scos micul cu care se înecase din sistem, dar a fost prea târziu pentru el. Bărbatul în cauză a decedat.

ADVERTISEMENT

„Ei s-au aşezat la masă. Vărul a plecat să aducă apă de la cişmea şi l-a lăsat mâncând. Când s-a întors l-a găsit în curte căzut, inconştient, fără respiraţie.  Echipajul medical, care era în localitatea Rădeşti la un pacient, a venit cât de repede a putut.

S-au încercat manevrele de resuscitare, i-a fost scoasă o bucată de mic din gât, însă nu a supravieţuit”, a spus medicul Mihai Polinshi, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Galaţi pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci când te îneci cu mâncare. Îți poate salva viața

Pentru că au mai existat asemenea cazuri, de oameni care au decedat din cauza alimentelor blocate în cavitatea bucală, ar trebui să știm cum se pot preveni asemenea tragedii. Ce trebuie să facem când ne înecăm cu mâncare?

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl știm este acela că nu este indicat să nu bem apă atunci când ne înecăm, pentru că lichidul poate să obtureze capacitatea noastră de respirație și riscăm să ne sufocăm în cazul acesta. Tusea este foarte importantă, ea fiind calea naturală prin care putem scăpa de mâncarea blocată.

ADVERTISEMENT

În cazul în care aceasta nu funcționează, atunci trebuie să ne lovim abdomenul, pentru a pune presiune asupra diafragmei, iar aerul din plămâni să fie suficient de puternic pentru a elimina alimentul rămas ce ne cauzează neplăceri.

Putem, de asemenea, să folosim un scaun de care să ne sprijinim, pentru a pune presiune asupra diafragmei. Trebuie să te folosești de spătar și să te așezi cu zona aflată deasupra buricului pe el, în mod repetat, pentru a scăpa de alimentul blocat.

ADVERTISEMENT