Life

A murit Eddie Van Halen. Celebrul chitarist suferea de o boală necruţătoare

06.10.2020 | 23:55
A murit Eddie Van Halen Celebrul chitarist suferea de o boala necrutatoare
ADVERTISEMENT

A murit Eddie Van Halen, cofondatorul și chitaristul uneia dintre cele mai populare trupe rock. Artistul suferea de o boală necruţătoare.

Van Halen a murit marți la spitalul St. John din Santa Monica, California, după ce a luptat cu necruțătoarea boală timp de aproape 20 de ani.

Din păcate, cancerul la gât de care suferea Eddie Van Halen s-a extins la creier şi a afectat şi alte organe, fapt ce a dus la imposibilitatea salvării sale.

A murit Eddie Van Halen. Cunoscutul chitarist s-a luptat cu o boală necruţătoare

Marți, 6 octombrie, vedeta rock Eddie Van Halen a pierdut lupta împotriva cancerului la gât și a încetat din viață la spitalul St. John din Santa Monica. Alături de el se aflau soţia sa, Janie, fiul Wolfgang şi Alex Van Halen, fratele şi colegul de trupă al lui chitaristului, potrivit TMZ.

Chitaristul și cofondatorul trupei Van Halen din anii ’80 a luptat împotriva cancerului de peste un deceniu, iar anunțul decesului său a fost făcut chiar de fiul lui, Wolfgang Van Halen.

„Nu-mi vine să cred că trebuie să scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut bătălia lungă și grea cu cancerul în această dimineață”, a scris fiul său pe Twitter.

„A fost cel mai bun tată pe care l-am putut cere vreodată. Fiecare moment pe care l-am împărțit cu el pe scenă și în afara ei a fost un cadou… Inima mi-e frântă și nu cred că mă voi recupera vreodată din această pierdere.” a adăugat Wolfgang, suferind de pe urma pierderii tatălui său.

Potrivit TMZ, Eddie a suferit o degradare bruscă a stării de sănătate în ultimele 72 de ore, iar ccancerul de gât i-a ajuns la creier, precum și la alte părți ale corpului. Artistul a frecventat spitalul în ultimul an, iar în trecut, a călătorit între Statele Unite și Germania pentru tratament.

În anul 2000 i s-a extirpat o treime din limbă, iar în 2002 învinsese boala, dar, în ultimii cinci ani, chitaristul a frecventat Germania pentru a primi tratamente cu radiații. În noiembrie, Eddie a avut probleme intestinale și a fost supus chimioterapiei în ultimele luni. Van Halen a spus că bănuiește că a suferit cancer la gât din cauza punerii permanente în gură a unor pene de chitară metalice când era pe scenă, deși fusese un fumător înrăit.

„Foloseam pene de chitară din metal, din alamă şi cupru, pe care le ţineam întotdeauna în gură, exact în locul în care a apărut cancerul”, a spus Van Halen, într-un interviu acordat Billboard.

„În plus, trăiesc practic într-un studio de înregistrări plin de energie electromagnetică. Deci, aceasta este o teorie. Adică fumam și consumam multe droguri și multe altele. Dar, în același timp, plămânii mei sunt total limpezi. Aceasta este doar propria mea teorie, dar medicii spun că este posibil.” a adăugat legendarul chitarist rock.

Vedeta rock are un fiu, Wolfgang, cu Valerie Bertinelli. Wolfgang a devenit basistul lui Van Halen în 2006. În 2012, Eddie a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru o „criză severă de Diverticulită” – pungi mici formate în peretele intestinului care pot provoca o mare durere atunci când sunt inflamate sau infectate, motiv pentru care formația a amânat concertul din Japonia. Trupa a concertat pentru ultima oară în anul 2015 la Hollywood Bowl din Los Angeles.

Eddie Van Halen, împreună cu fratele său, Alex Van Halen și Mark Stone, au fondat trupa rock Van Halen. Ulterior, acestora li s-au alăturat Michael Anthony și David Lee Roth. Trupa i-a mai avut ca soliști, în afară de David Lee Roth, pe Sammy Hagar și Gary Cherone. Formația rock a înregistrat 12 albume, având piese celebre precum „Jump”, „Panama”, „You Really Got Me” sau „Can’t Stop Lovin’ You”.