News

A murit Emil Nicușor Maxim. Mii de români s-au mobilizat încercând să-i salveze viața

12.02.2021 | 19:33
A murit Emil Nicusor Maxim Mii de romani sau mobilizat incercand sai salveze viata
ADVERTISEMENT

Emil Nicușor Maxim, antreprenorul ieșean diagnosticat cu trombocitemie esențială, o boală nemiloasă care l-a pus în situația de a depinde în fiecare zi de o cantitate semnificativă de sânge și trombocite, s-a stins din viață vineri, 12 februarie, pe patul de spital, la doar 39 de ani.

Sfâșiați de durere, familia și prietenii refuză să dea crezare acestei vești, în condițiile în care până mai ieri tânărul nu părea să aibă vreo problemă de sănătate. Calvarul a început în seara zilei de 22 ianuarie 2021, când o banală durere de stomac asemănătoare unei indigestii care nu mai trecea l-a pus pe gânduri.

ADVERTISEMENT

48 de ore mai târziu, medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, unde era internat, au constatat că o venă care alimenta ficatul cu sânge era blocată, așa că l-au transferat de urgență la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Ne-a părăsit Emil Nicușor Maxim, ieșeanul pentru care se mobilizaseră mii de români

Pe 29 ianuarie 2021, ajuns la Institutul Clinic Fundeni, a primit cruntul diagnostic: trombocitemie esențială. De cele mai multe ori, această tulburare poate fi ținută sub control printr-un simplu tratament. Nu și pentru Emil.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, boala avansase atât de rapid încât medicii nu mai puteau face nimic altceva decât să-l mențină stabil. Pentru că era nevoie de o cantitate semnificativă de sânge și trombocite, mii de oameni din întreaga țară, printre care și vedete precum Jojo sau membrii trupei Subcarpați, au făcut cunoscut cazul tânărului.

Dragii noștri, mulțumim pentru tot sprijinul acordat, sângele donat sigur a salvat alte vieți. Suntem recunoscători pentru tot, suntem surprinși de câtă iubire a reușit Nicu al nostru să strângă, de fapt…

ADVERTISEMENT

Asta a fost toată viața puterea lui, să adune oamenii împreună, cu căldură. Nicu ne păzește acum de sus, sunt sigură că e mândru de ce am reușit…salvăm alte vieți, așa cum a făcut și el când dona sânge.

Va rămâne mereu în sufletul nostru, îi vom simți lipsa! Cel mai iubit dintre pământeni, așa cum îmi place să-i zic, a luat și o bucată din sufletul nostru în zborul său!

ADVERTISEMENT

In memoriam, vom organiza în fiecare an evenimente pentru donare de sânge. RIP Nicu!”, este mesajul cutremurător publicat pe pagina de Facebook Salvează-l pe Emil Nicușor Maxim.

ADVERTISEMENT