ADVERTISEMENT
News

A murit Emil Nicușor Maxim. Mii de români s-au mobilizat încercând să-i salveze viața

Autor: Bogdan Solomon | 12.02.2021 | 19:33
A murit Emil Nicușor Maxim. Mii de români s-au mobilizat încercând să-i salveze viața
Tânărul antreprenor ieșean s-a stins din viață astăzi, pe patul de spital. Sursa foto: Facebook

Emil Nicușor Maxim, antreprenorul ieșean diagnosticat cu trombocitemie esențială, o boală nemiloasă care l-a pus în situația de a depinde în fiecare zi de o cantitate semnificativă de sânge și trombocite, s-a stins din viață vineri, 12 februarie, pe patul de spital, la doar 39 de ani.

ADVERTISEMENT

Sfâșiați de durere, familia și prietenii refuză să dea crezare acestei vești, în condițiile în care până mai ieri tânărul nu părea să aibă vreo problemă de sănătate. Calvarul a început în seara zilei de 22 ianuarie 2021, când o banală durere de stomac asemănătoare unei indigestii care nu mai trecea l-a pus pe gânduri.

48 de ore mai târziu, medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, unde era internat, au constatat că o venă care alimenta ficatul cu sânge era blocată, așa că l-au transferat de urgență la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Ne-a părăsit Emil Nicușor Maxim, ieșeanul pentru care se mobilizaseră mii de români

Pe 29 ianuarie 2021, ajuns la Institutul Clinic Fundeni, a primit cruntul diagnostic: trombocitemie esențială. De cele mai multe ori, această tulburare poate fi ținută sub control printr-un simplu tratament. Nu și pentru Emil.

Din nefericire, boala avansase atât de rapid încât medicii nu mai puteau face nimic altceva decât să-l mențină stabil. Pentru că era nevoie de o cantitate semnificativă de sânge și trombocite, mii de oameni din întreaga țară, printre care și vedete precum Jojo sau membrii trupei Subcarpați, au făcut cunoscut cazul tânărului.

ADVERTISEMENT

Dragii noștri, mulțumim pentru tot sprijinul acordat, sângele donat sigur a salvat alte vieți. Suntem recunoscători pentru tot, suntem surprinși de câtă iubire a reușit Nicu al nostru să strângă, de fapt…

Asta a fost toată viața puterea lui, să adune oamenii împreună, cu căldură. Nicu ne păzește acum de sus, sunt sigură că e mândru de ce am reușit…salvăm alte vieți, așa cum a făcut și el când dona sânge.

ADVERTISEMENT

Va rămâne mereu în sufletul nostru, îi vom simți lipsa! Cel mai iubit dintre pământeni, așa cum îmi place să-i zic, a luat și o bucată din sufletul nostru în zborul său!

In memoriam, vom organiza în fiecare an evenimente pentru donare de sânge. RIP Nicu!”, este mesajul cutremurător publicat pe pagina de Facebook Salvează-l pe Emil Nicușor Maxim.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!