Sport

A murit Eugen Huţu, patronul Forestei la celebrul 5-4 cu Dinamo! Ce spunea după minunea din “Groapă”

A murit Eugen Huţu, patronul Forestei Suceava la celebrul 5-4 cu Dinamo, din sezonul 2000-2001. Fostul om de afaceri fusese internat de câteva zile în spital.
16.12.2022 | 22:45
A murit Eugen Hutu patronul Forestei la celebrul 54 cu Dinamo Ce spunea dupa minunea din Groapa
Eugen Huţu, fostul patron al Forestei Suceava, a murit la 72 de ani
ADVERTISEMENT

Fotbalul bucovinean este în doliu după ce Eugen Huţu, fostul patron al echipei Foresta Suceava, a murit vineri. Anunţul a fost făcut de Marin Barbu, antrenorul moldovenilor la celebrul meci cu Dinamo.

Eugen Huţu, fostul patron al Forestei Suceava, a murit

“S-a stins din viață Eugen Huțu, omul care a patronat Foresta Suceava. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a fost mesajul postat de Marin Barbu, vineri seara, pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Eugen Huţu, în vârstă de 72 de ani, era bolnav de ceva timp, iar în ultimele zile fusese internat la Spitalul “Elias” din Bucureşti, la ATI. Din cauza diabetului, acesta mai fusese internat în spital în luna noiembrie şi după externare părea că îşi revine, însă situaţia s-a înrăutăţit săptămâna trecută. Omul de afaceri a devenit cunoscut în anii ’90, când a preluat formaţia Foresta Fălticeni, pe care ulterior a mutat-o în Suceava, şi a dus-o până în prima ligă.

Eugen Huţu, la cârma Forestei Suceava în cei mai buni ani ai echipei

Eugen Huţu a preluat-o pe Foresta Fălticeni în sezonul 1994-1995, când echipa evolua în Divizia C. A urmat imediat promovarea în Divizia B, unde, în stagiunea 1995-1996, a dus o luptă la baionetă cu Jiul Petroşani pentru promovarea în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, Jiul Petroşani, echipă condusă în acei ani de Miron Cozma, a obţinut promovarea în Divizia A, în vara lui 1996. Fostul lider sindical al minerilor l-a acuzat atunci, dar şi în anii următori, pe Eugen Huţu că a încercat, prin jocuri de culise, să blocheze promovarea formaţiei din Petroşani.

Foresta Fălticeni a obţinut promovarea în Divizia A, la finalul sezonului 1996-1997, şi a mutat echipa la Suceava, unde a evoluat pe stadionul “Areni”. Prima stagiune a fost una grea, iar moldovenii s-au salvat în extremis de la retrogradare. La finalul sezonului 1998-1999, al doilea în Divizia A, Foresta Suceava s-a întors în Divizia B.

ADVERTISEMENT

Promovare rapidă şi minunea în meciul cu Dinamo din “Groapă”

Foresta Suceava a revenit rapid în prima ligă, după un singur sezon în Divizia B, şi a promovat, cu Marin Barbu la cârma echipei. Sezonul 2000-2001 a adus şi cel mai important rezultat al echipei, celebrul 5-4 cu Dinamo, după ce “alb-roşii” au condus cu 4-0.

“La 2-0 am plecat de la stadion şi le-am transmis băieţilor că-i belesc. Apoi nu-mi venea a crede. Dumnezeu a fost sucevean”, avea să spună Eugen Huţu, după meci, la emisiunea “Procesul Etapei”.

ADVERTISEMENT

La finalul sezonului 2000-2001, Foresta Suceava s-a clasat pe loc de baraj şi a jucat o dublă cu FC Baia Mare. Maramureşenii au câştigat cu 1-o pe teren propriu şi au pierdut, la Suceava, cu 1-2, dar au obţinut promovarea cu ajutorul golului marcat în deplasarea, însă patronul băimărenilor i-a vândut lui Dumitru Sechelariu locul din Divizia A şi FCM Băcău a rămas în prima ligă.

Finalul Forestei Suceava a început după retrogradarea în Divizia B, moment în care Eugen Huţu a intrat în conflict cu autorităţile locale şi omul de afaceri a fost acuzat de evaziune fiscală. Revenită în Fălticeni, echipa a dispărut în 2003, după retrogradarea în Divizia C.

ADVERTISEMENT