Sport

Tragedie în baschet! A decedat fiul fostului selecționer al naționalei, Marcel Țenter, la trei zile după accident

07.03.2019 | 11:04
Radu Țenter, fiul fostului selecționer al României, Marcel Țenter, a murit
ADVERTISEMENT

Comunitatea de baschet din România a fost lovită de o mare tragedie. Radu, fiul fostului selecționer al României, Marcel Țenter, a fost declarat oficial decedat miercuri, 6 martie. Radu Țenter suferise un accident în noaptea zilei de duminică spre luni. El a fost lovit de o mașină și a ajuns pe masa de operație a medicilor de la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca.

Radu Țenter a fost ținut trei zile în viață de aparate

După accidentul care a avut loc la sfârșitul săptămâii trecute, Radu Țenter a suferit mai multe intervenții chirurgicale pe creier, dar nu a mai putut fi salvat. El avea doar 25 de ani, jucase baschet la nivel de juniori, după care a urmărit o carieră în IT, anunță site-ul totalbaschet.ro. Radu era unul dintre membrii importanți ai galeriei celor de la Universitatea Cluj, pe care i-a ajutat la organizarea mai multor evenimente caritabile.

ADVERTISEMENT

De altfel, Peluza Șepcilor Roșii a avut mai multe bannere de susținere la meciul de baschet dintre U-BT Cluj Napoca și CSU Sibiu, disputat marți în cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin și terminat cu victoria sibienilor, scor 89-88. De altfel, cele două galerii rivale au oferit un moment superb când ambele au scandat numele tânărului fan clujean.

Marcel Țenter, prima reacție după accidentul fiului său

Marcel Țenter a oferit la scurt timp după accident și o primă reacție în care a anunțat că fiul său nu a murit, dar se află în moarte cerebrală: „Suntem afectaţi de tot ce se întâmplă şi suntem alături de Radu. Este conectat la aparate, este în moarte cerebrală. A intrat în această stare la puţin timp după accidentul rutier de duminică. Ştim cu toţii ce înseamnă acest lucru, dar mai avem speranţă, atâta câtă mai este. Este posibil să ne gândim şi la donare de organe, vom vedea cum evoluează totul. Sunt momente foarte grele pentru familia noastră. Cine vrea să ajute o poate face rugându-se pentru el”, a spus atunci Țenter.

ADVERTISEMENT

Marcel Ţenter are 51 de ani şi a fost selecționerul naționalei României la EuroBasket 2017, în competiția care a fost găzduită și de Cluj-Napoca. La rândul său, tehnicianul se află de câţiva ani pe lista de aşteptare pentru un transplant de rinichi.