News

A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora lui Corneliu Coposu: „De ziua nașterii Maicii Domnului, a urcat la Cer”

A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a lui Corneliu Coposu.
08.09.2021 | 19:59
A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora lui Corneliu Coposu: „De ziua nașterii Maicii Domnului, a urcat la Cer”
A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a lui Corneliu Coposu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Flavia Bălescu-Coposu, cea care a fost sora mai mare al lui Corneliu Coposu, a decedat miercuri, la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut de familie, alături de Fundația Corneliu Coposu.

A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a lui Corneliu Coposu. Care a fost viața ei

Astfel, Flavia Bădescu Coposu a decedat chiar de Nașterea Maicii Domnului, o sărbătoare sfântă la români, la vârsta de 96 de ani.

Flavia Bălescu-Coposu s-a născut în anul 1924 și a fost al treilea copil al familiei lui Valentin Coposu. Aceasta a urmat cursurile Academiei de Științe Economice din București din anul 1943.

ADVERTISEMENT

După ce a terminat cursurile acestea, nu a găsit niciun loc de muncă decât până târziu, în 1948. Aceasta era zilieră la serviciul de statistică și se ocupa de recensământul agricol.

După aceea, sora lui Corneliu Coposu a lucrat la o fabrică de construcții pentru canalul Dunăre-Marea Neagră, unde se afla și fratele său Corneliu Coposu, ca deținut politic.

ADVERTISEMENT

„Familia, împreună cu Fundaţia Corneliu Coposu, anunţă cu profundă durere că astăzi, de ziua naşterii Maicii Domnului, a urcat la Cer sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu, doamna Flavia Bălescu-Coposu.

S-a născut la Bobota pe data de 6 decembrie 1924, fiind a treia fetiţă a familiei părintelui protopop Valentin Coposu, primind numele de botez Flavia Lucia Terezia. A urmat cursurile şcolii primare din Bobota, iar liceul la Beiuş.

ADVERTISEMENT

Era în clasa a V-a în momentul în care familia s-a refugiat la Coşlariu (jud. Alba), unde tatăl său, părintele protopop Valentin Coposu, a mai păstorit doar un an, decedând în 1941”, se arată în comunicatul transmis de pagina web a fundației.

Ea s-a căsătorit în 1960 cu Constantin Bălescu și în 1996 au înființat Fundația Corneliu Coposu, alături de sora sa Rodica. Scopul acestei fundații era să fie răspândite principiile creștine, dar și cele democratice în care credea fratele ei.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Flavia Bălescu Coposu a fost decorată de regele Mihai I cu decorația Crucea Casei Regale a României pentru activitatea asta. Același premiu l-a luat și sora sa, Rodica.

Flavia Coposu-Bălescu a lansat cartea „Amintiri povestite. Amintiri trăite“, în care povestește dramele familiei sale, în anul 2019.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri