Life

A murit fondatorul trupei Sfinx, Corneliu “Bibi” Ionescu. Artistul avea 76 de ani

Veste tristă pentru muzica românească. Corneliu "Bibi" Ionescu s-a stins din viață sâmbătă, 22 ianuarie. A fost membru fondator și basistul trupei Sfinx.
23.01.2022 | 09:42
A murit fondatorul trupei Sfinx Corneliu Bibi Ionescu Artistul avea 76 de ani
A murit fondatorul trupei Sfinx, Corneliu "Bibi" Ionescu. Sursă foto: Electrecord/Mișu Cernea
ADVERTISEMENT

Doliu în muzica românească. Corneliu “Bibi” Ionescu a încetat din viață sâmbătă.

Tristul anunț a fost făcut pe paginile de socializare de mai mulți artiști.

Corneliu Ionescu a fost membru fondator și basistul trupei Sfinx. El a cântat fără întrerupere din 1962 până în 1994, atunci când trupa s-a desființat după ce trecuse prin numeroase schimbări de componență.

A murit fondatorul trupei Sfinx, Corneliu “Bibi” Ionescu. Artistul avea 76 de ani

Fondatorul cunoscutei trupe Sfinx a încetat din viață.

“Am aflat astăzi vestea tristă că ne-a părăsit Corneliu “Bibi” Ionescu”, a scris andreipartos.ro.

ADVERTISEMENT

Și alți artiști au postat mesaje după ce au aflat vestea tristă.

“Povestea formației SFINX începe cu trei liceeni : Corneliu Bibi Ionescu, Octav Zemlicka şi Cristian Valica, care se întâlneau într-o cofetărie din apropierea Pieței Romane, pentru a discuta despre muzica ascultată pe la posturile de radio străine și au ajuns la concluzia că ar putea și ei să cânte într-o trupă. Până prin anul 1967 nu se întâmplă nimic spectaculos.

Joia, sâmbăta și duminica cântau în casele de cultură sau la seratele studențești, iar în sezonul estival erau angajați pe litoral cântând mai întâi la Mamaia, iar apoi la Eforie Nord.
De aici începe SFINX…
, este o parte din mesajul postat de Manea Mihai-Croco.

ADVERTISEMENT
Corneliu Bibi Ionescu
Corneliu Bibi Ionescu

Cine a fost Corneliu “Bibi” Ionescu

Corneliu “Bibi” Ionescu s-a născut în 1945. Acesta a fost membru fondator al trupei Sfinx și a cântat fără întrerupere din 1962 până în 1994. După ce trupa s-a desființat a decis să lucreze în lumea afacerilor. Nu a stat însă niciodată departe de muzică.  Era președintele unei firme ce se ocupa de sisteme de sunet și lumină pentru concerte.

În anii ’70, ’80, artistul a coordonat o adevărată industrie de sisteme de amplificare a sunetului. Acesta i-a construit de asemenea lui Dan Aldea prima chitară.

ADVERTISEMENT

“Pas cu pas, m-am lămurit cum se construiesc toate. (…) Era foarte problematic atunci să ai instrumente. Eu i-am construit lui Dan Aldea prima chitară, la care am folosit o doză adusă din RDG. Dan era genial prin felul în care știa cum să se folosească de toate imperfecțiunilor sculelor…”, declara regretatul artist potrivit andreipartos.ro.

“Drum lin, Bibi! Corneliu Ionescu, zis „Bibi”, a fost basistul trupei Sfinx și membru fondator al formației rock.

ADVERTISEMENT

Ionescu a fost singurul care nu a părăsit formația până la destrămarea ei!, notează și cei cei de la Electrecord” pe pagina lor oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT