News

A murit fostul judecător al Curții Constituționale a României, Ion Predescu

12.10.2020 | 16:56
A murit fostul judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei Ion Predescu
ADVERTISEMENT

Fostul judecător al Curții Constituționale a României, Ion Predescu, a murit în 12 octombrie, la 93 de ani.

Ion Predescu, judecător în perioada 2004 – 2013 la CCR, a fost senator PSD timp de trei mandate și a ocupat inclusiv portofoliul de ministru al Justiției în Guvernul Nicolae Văcăroiu.

ADVERTISEMENT

Anunțul trist al morții lui Ion Predescu a fost făcut de către CCR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ion Predescu, fost judecător al CCR, a murit

„Strălucit absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București și al Facultății de Litere și Filosofie, domnul Ion PREDESCU va rămâne în memoria publică drept o personalitate marcantă a vieții juridice și politice din România”, a transmis luni CCR, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Ion Predescu este unul dintre cei care au pus bazele statului de drept în România și a participat la redactarea Constituției României în 1991. A fost avocat din 1952, consilier li director al BCAJ Craiova, dar și senator din 1990, președinte al Comisiei juridice a Senatului.

A fost membru al Asociației Juriștilor din România, dar și cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din Craiova și de la Facultatea de Drept a Universității „Spiru Haret” din București, dar și autor a numeroase cărți, articole și studii publicate în revistele de specialitate.

ADVERTISEMENT

A primit de-a lungul timpului Steaua României în grad de Cavaler, Ordinul Serviciul credincios, Ordinul patriarhal Sfinții Împărați Constantin și Elena, Cetățean de Onoare al municipiului Craiova, omagiat cu Meritul Academic, conform sursei citate.

Numit judecător al Curții Constituționale în anul 2004 pentru un mandat de 9 ani, a reprezentat un important factor de echilibru, rațiune și înțelepciune, punând în slujba justiției constituționale întreaga sa erudiție, experiență profesională și de viață, dar și calitățile umane deosebite.

ADVERTISEMENT

Membrii Curţii Constituţionale şi toţi cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut și de a fi lucrat împreună cu domnul prof.univ.dr. Ion Predescu îi vor purta o binemeritată prețuire și o neştearsă amintire”, mai anunță CCR.

ADVERTISEMENT