News

A murit fostul senator PSD Viorel Matei: “Lumea agricolă din județul nostru este mai săracă”

Fostul senator PSD Viorel Matei a încetat din viață. Matei fusese în Parlament în legislatura 2000-2004 și a ocupat mai multe funcții de conducere, majoritatea în domeniul agriculturii.
18.07.2022 | 14:56
A murit fostul senator PSD Viorel Matei Lumea agricola din judetul nostru este mai saraca
Un fost senator PSD a murit la 73 de ani. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Matei avea 73 de ani și a avut tangență cu ministerul Agriculturii, acolo unde a ocupat funcțiile respective. Anunțul morții sale a făst făcut de politicianul Nicolae Oprea, cel care îi era prieten bun lui Matei.

A murit un fost senator PSD

”De astăzi, lumea agricolă din județul nostru este mai săracă!! În aceasta dimineață, a încetat sa mai bată inima unui agricultor dârz, cu o voință și putere extraordinară. VIOREL MATEI!

ADVERTISEMENT

De peste 30 de ani am fost împreună, în multe acțiuni și activități pentru semenii noștri! De multe ori am reușit, uneori nu, dar niciodată aprecierea și respectul pentru glie și oameni nu le-am pierdut și mai ales nu le-am încălcat!

Sunt convins ca acolo sus in Ceruri este nevoie și de oameni mai fermi și mai hotărâți, uneori mai greu de înduplecat dar drepți!! Discuțiile cu tine, uneori sfaturile și îndemnurile tale îmi vor lipsi!!

ADVERTISEMENT

Dumnezeu in mărinimia și slava lui sa te ierte și sa te odihnească în liniște și pace prietene!!, a scris Oprea, colegul din PSD Timiș al lui Viorel Matei.

Nicolae Oprea a fost director al Direcției Agricole Timiș, în timp ce Viorel Matei a ocupat funcția de președinte al Federației Naționale a Producătorilor Agricoli din România.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Matei a ocupat funcția de președinte al Asociaţiei Producătorilor Agricoli de Cereale şi Plante Tehnice (APACPT) Timiş.

Născut în 9 august 1949, în Cenad, județul Timiș, Viorel Matei a fost senator de Timiș, ales pe listele PDSR, în perioada 2000-2004. A devenit membru PSD din iunie 2001, în timp ce în ultimii ani din viață a fost membru UNPR.

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul senator a făcut parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Ungaria, Vietnam și Ecuador. Fostul politician a înregistrat 33 de luări de cuvânt în 24 de ședințe parlamentare și a înregistrat 21 de propuneri legislative. Dintre acestea, nouă au fost promulgate drept legi.

PSD Timiș și-a mai îngropat un coleg în trecut, fiind vorba de primarul Tudor Nicolae Marinescu, edil al comunei Voiteg. Bărbatul a murit ca urmare a infecției cu Covid-19.

ADVERTISEMENT