Life

A murit fostul soț al Angelei Similea! Jan Hilgen fusese căsătorit cu marea artistă vreme de 17 ani

Jan Hilgen, fostul soț al Angelei Similea, era pensionar al statului olandez și se recăsătorise cu Sanda, directoare la stat.
24.10.2021 | 12:48
A murit fostul sot al Angelei Similea Jan Hilgen fusese casatorit cu marea artista vreme de 17 ani
Angela Similea și Jan Hilgen au fost căsătoriți vreme de 17 ani, până în 1991
ADVERTISEMENT

Fostul soț al Angelei Similea, olandezul Jan Hilgen, a încetat din viață la Spitalul Universitar București. Infectat cu Covid, bărbatul de 78 de ani ar fi suferit un atac cardiac la spital și nu a mai putut fi salvat de medici, notează gândul.info.

Sanda Hilgen, soția lui Jan, este de ani buni directoare de serviciu în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică. Cei doi locuiau într-un apartament din cartierul Drumul Taberei.

ADVERTISEMENT

Probleme mari cu legea pentru Jan Hilgen

În 1998, pe vremea când era director general al reprezentanţei din Bucureşti a firmei “Tehnical Transactions International Establishment”, Hilgen a fost cercetat penal pentru obţinerea frauduloasă a două credite bancare. Primul credit era de 480.000 de dolari, contractat în 1993, iar cel de-al doilea, de 622.000 de dolari, fusese contractat în 1995.

”Ca urmare a neachitării lor şi prin neplata dobânzilor, prejudiciul creat de Hilgen s-a ridicat la 1,7 milioane de dolari! Raportul nefiresc al olandezului cu justiţia din România a continuat însă. În octombrie 2002, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul Poliţiei Economico-Financiare, a început urmărirea penală împotriva lui Jan Hilgen pentru infracţiunea de înşelăciune”, nota presa autohtonă acum zece ani.

ADVERTISEMENT

Jan Hilgen, pensionar al statului olandez

”Fostul soţ al Angelei era acuzat că a emis o factură de vânzare de echipamente sportive în valoare de 250.447.424 de lei către Federaţia Română de Atletism, fără a deţine în realitate aceste echipamente, deşi federaţia achitase contravaloarea comenzii”, susțineau atunci surse autorizate din anchetă.

Finalmente, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, prin aplicarea sechestrului asigurător, iar cercetarea penală a lui Hilgen a fost continuată până la finalizare cu cel în cauză în stare de libertate.

ADVERTISEMENT

Jan Hilgen era pensionar al statului olandez, care îi achita acestuia suma de 5000 de euro anual, adică 500 de euro pe lună.

Băiatul Angelei Similea este stabilit în Statele Unite

Angela Similea are un singur copil, pe Sorin, stabilit de mai bine de două decenii în Statele Unite ale Americii. Tată a doi copii – Grace și Christian, pe care îi are din căsnicia cu Bianca Toma – Sorin este angajat al unei companii IT.

ADVERTISEMENT

 ”La absolvire, când s-a dus la interviu pentru angajare la City Bank, a fost acceptat să lucreze la City Corp, la firma mamă, acolo unde sunt capii. Iar salariul nu era de 20.000 de dolari, cum ar avea un absolvent, ci 35.000, plus zece la sută la sfârşitul anului. Imens. Mi se pare imens”, a povestit mândră solista despre fiul ei.

Deși poartă numele de Sorin Hilgen, Sorin este fiul rezultat din idila solistei cu instrumentistul Sorin Movileanu. În prezent, bărbatul locuiește în Belgia și nu a mai vorbit cu fiul lui de mai bine de zece ani.

 

ADVERTISEMENT