Fotbal intern

Doliu în lumea fotbalului! A murit portarul care a apărat 6 penalty-uri într-un meci!

Gheorghe Voinea, a trecut în nefiinţă, la doar 65 de ani, în urma unor probleme cu inima.
30.03.2018 | 21:42
Doliu in lumea fotbalului A murit portarul care a aparat 6 penaltyuri intrun meci

Lumea fotbalului, în doliu! Portarul care a apărat şase penalty-uri, Gheorghe Voinea, a trecut în nefiinţă, la doar 65 de ani, în urma unor probleme cu inima. Născut pe 26 septembrie 1952, la Bucureşti, Voinea a început fotbalul la Progresul, iar la 20 de ani a venit la SC Bacău, unde l-a avut coleg pe Aristică Ghiţă vreme de trei sezoane. În anii ’70, Gică Voinea s-a transferat la CSM Suceava, iar în 1979 a ajuns, pentru patru sezoane, la CS Târgovişte, unde, în 1981-’82 l-a avut drept coechipier pe Nicolae Dobrin. Din perioada târgovişteană datează şi unul dintre cele mai remarcabile meciuri din cariera lui Gică Voinea: cel cu FC Olt, din „şaisprezecimile” Cupei României, ediţia 1981-’82.

În acel joc, câştigat de CS Târgovişte cu 8-7 la loviturile de departajare, „Voinicul” a apărat nu mai puţin de şase penalty-uri! Voinea a neutralizat loviturile de la 11 metri executate de Onuţan, Rotaru, Petre Petre şi Ionaşcu, penalty-ul acestuia din urmă fiind repetat de două ori deoarece arbitrul considerase că Voinea se mişcase pe linia porţii.

Voinea şi-a pierdut fiul în urmă cu un an

Stabilit la începutul anilor 2000 în Irlanda, Gheorghe Voinea nu a renunţat definitiv la fotbal. Cel care la mijlocul anilor ’90, apărase şi poarta „Mointorului de Bacău” în epicele dueluri cu „Deşteptarea” din Cupa Presei la fotbal, a evoluat în mod constant, la peste 50 de ani, la mai multe echipe de old-boys din Irlanda. În 2017, Gică Voinea a primit o grea lovitură, băiatul său în vârstă de 45 de ani, Cristian George prăpădindu-se ca urmare a unei maladii. Iată că, la nici un an distanţă, cel care a fost robul lui Dumnezeu şi portarul de fotbal al Bacăului, Voinea Gheorghe, îşi urmează fiul.

Tags: