News

A murit în holul spitalului şi ore în şir nimeni nu l-a observat întins pe jos. Neglijenţă crasă la Spitalul din Botoşani

Caz revoltător la Spitalul din Botoşani, unde un bătrân a murit în holul principal, însă abia după trei ore l-a descoperit o asistentă.
25.03.2023 | 14:50
A murit in holul spitalului si ore in sir nimeni nu la observat intins pe jos Neglijenta crasa la Spitalul din Botosani
Bătrânul a murit la Spitalul din Botoşani, în holul principal
ADVERTISEMENT

Un bătrân în vârstă de 87 de ani a zăcut timp de câteva ore mort în holul principalul la Spitalul Judeţean din Botoşani, fără să atragă atenţia nimănui. El a fost găsit în holul de la parter, în jurul orei 5 dimineaţa, la câteva ore după ce i se administrase un tratament din cauză că era prea agitat.

Timp de trei ore nu a atras atenţia nimănui

Nimeni nu ştie cum a plecat bătrânul din salonul în care era internat, acesta coborând nu mai puţin de trei etaje până la parter, unde a fost găsit mort. Timp de trei ore, nimeni din spital nu i-a sesizat lipsa şi se pare că că nimeni nu a trecut nici prin hol, unde acesta era întins.

ADVERTISEMENT

Pacientul, în vârstă de 87 de ani, era internat în Spitalul de Urgență din Botoșani, de trei zile, cu insuficiență respiratorie. Medicii au suspectat că acesta este infectaat cu Covid, dar cum suspiciunea nu s-a confirmat el a fost mutat într-o altă secţie, moment în care a devenit agitat.

“A încercat să-l liniştească cu medicamente, nu a putut fi liniștit. nu s-a liniștit şi l-au supravegheat, au declarat că l-au supravegheat, care a fost momentul în care a părăsit secţia, încă nu pot prezenta cu exactitate”, a declarat, pentru botosaninews.ro, Doina Cabă, manager general la Spitalul Judeţean Botoşani.

ADVERTISEMENT

Ceea ce se ştie este că după ora 2 noaptea bătrânul a ieşit din salonul de la etajul 3 şi a fost descoperit de o asistentă, la ora 5 dimineaţa, căzut pe un hol de la parter. “Ne pare rău de cele întâmplate, nouă ne pare rău de fiecare pacient care are probleme”, a mai încercat să explice managerul.

Publicaţiile locale scriu că bătrânul decedat era bunicul directorului medical al spitalului. Poliția din Botoșani a deschis un dosar de ucidere din culpă. Presa locală scrie că în ultima vreme în spitalul din Botoșani au mai fost întâmplări care ar putea fi legate de o supraveghere insuficientă a pacienților.

ADVERTISEMENT

O femeie internată acolo a sunat la 112, pe motiv că ar fi fost agresată de o altă pacientă și nimeni nu îi venea în ajutor. Iar săptămâna trecută, o femeie a apelat numărul unic de urgență pentru că o colegă avea dureri, dar nimeni din personalul medical nu-i dădea atenţie.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor acuză neglijenţa asistentei din tura de noapte, responsabilă de salon, considerând că lipsa de personal invocată de conducerea unităţii medicale nu se justifică a fi adusă în discuţie în acest caz.

ADVERTISEMENT

„S-ar putea încadra într-o neglijență în serviciu, cu consecințe deosebit de grave. Posibil ca decesul să fi fost evitat, dacă asistenta medicală supraveghea pacientul. Acest lucru îl găsim în fișa postului asistentei mediale, găsim în protocoalele de lucru. Nu mai poate fi vorba de lipsa de personal. Odată intrată în post, asistenta și-a asumat acest lucru”, a declarat Vasile Barbu, președinte Asociației.

ADVERTISEMENT