News

A murit Ion Caramitru. Marele actor a încetat din viață la 79 de ani. Unde va fi înmormântat

Ion Caramitru s-a stins din viață. Marele actor a decedat la Spitalul Elias. Avea 79 de ani
06.09.2021 | 12:43
A murit Ion Caramitru Marele actor a incetat din viata la 79 de ani Unde va fi inmormantat
A murit Ion Caramitru. Marele actor a încetat din viață la 79 de ani Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT
06-09-2021
09:41

Unde va fi înmormântat Ion Caramitru

Ion Caramitru va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu. Înmormântarea va avea loc zilele următoare, însă nu se știe cu exactitate data exactă. 

„Locul lui este aici. Nu știm exact ziua, cert este că va fi înmormântat la Bellu. Nu se știe deocamdată nici poziția exactă, dar va fi pe Aleea Artiștilor”, au precizat surse din cadrul Administrației Cimitirelor pentru gândul.ro.

Până la înmormântare, cei care vor să-i aducă un ultim omagiu actorului pot merge la Teatrul Național din București, unde trupul lui Ion Caramitru va fi depus în următoarele zile. 

Artistul era internat de mai multe săptămâni. Până în prezent nu au fost transmise informații cu privire la cauza decesului.

Ion Caramitru avea 79 de ani și a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. În perioada 1996 – 2000 a fost ministru al Culturii în Guvernul condus de Victor Ciorbea.

ADVERTISEMENT

A murit Ion Caramitru. Marele actor era internat la Spitalul Elias

Celebrul actor a ajuns la spital la jumătatea lunii august. La vremea respectivă, medicii au presupus că are o infecție în sânge.

Actorul se prezentase la unitatea medicală cu stări febrile. Specialiștii urmau să-i efectueze mai multe analize, pentru a stabili un diagnostic concret.

ADVERTISEMENT

Ioan Onisei, director general adjunct al TNB, se declara optimist cu privire la starea acestuia: „vă pot asigura că are un tonus bun. Am vorbit personal cu el şi nu este nimic grav”.

„Felul în care vorbeşte e neschimbat, la fel şi starea de spirit cu care ne-a obişnuit. Sigur, fiind vorba despre Ion Caramitru, lumea se agită. În prezent, însă, nu se cunosc nici cauzele actualei probleme de sănătate, nici cât va trebui să rămână în spital,” a explicat acesta, potrivit Adevărul

ADVERTISEMENT

Ion Caramitru, carieră impresionantă

Marele actor s-a născut în București, într-o familie de aromâni. Acesta povestea că tatăl său a fost închis vreme de nouă ani, în trei serii, în penitenciarele comuniste, sub acuzația de mic burghez, după naționalizare.

Ion Caramitru a absolvit în 1964 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale clasa profesor Beate Fredanov. A debutat în actorie în 1963, la Teatrul Bulandra.

ADVERTISEMENT

A devenit celebru după roluri din piese ca „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, „Moartea lui Danton” de Georg Büchner, „Oresteia” de Eschil, „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, „Mincinosul de Carlo Goldoni”, dar și în multe piese ale lui Shakespeare. Mai mult, actorul a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, debutând în „Pădurea Spânzuraților”, în 1964.

Marele actor a primit numeroase premii și distincții. Caramitru a fost numit ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, pentru contribuția sa în stabilirea legăturilor culturale britanico-române. În anul 1977, a primit titlul de Chevalier des Arts et des Lettres din partea ministerul culturii franceze.

În anul 2005 a devenit director Teatrului Național București, după câștigarea concursului pentru această funcție. Șapte ani mai târziu, în 2012, a primit o stea pe Aleea Celebrităților – Walk of Fame, din Piața Timpului din București, ca semn al aprecierii pentru întreaga sa activitate.

ADVERTISEMENT
Tags: