Sport

A murit Ion Milovan! Fostul handbalist de la Dinamo ar fi împlinit 70 de ani

06.03.2019 | 16:51
A murit Ion Milovan Fostul handbalist de la Dinamo ar fi implinit 70 de ani

Ion Milovan a murit în cursul zilei de miercuri. Acesta a fost un jucător important al echipei de handbal de la Dinamo, dar și antrenor. Ion Milovan ar fi împlinit pe 26 aprilie vârsta de 70 de ani.

Ion Milovan a murit înainte să împlinească 70 de ani

Ion Milovan a ajuns la Dinamo după ce a jucat în meciul dintre CSȘ Orșova, echipa sa, și CSȘ Reșița. Acesta a reușit să înscrie toate cele 25 de goluri ale grupării pentru care evolua. Scorul final al duelului dintre CSȘ Orșova și CSȘ Reșița a fost de 25 – 16, iar Ion Milovan a ajuns sub comanda lui Ion Moser.

După ce a renunțat la cariera de jucător profesionist de handbal, Ion Milovan a decis să devină antrenor. Acesta a început să o pregătească pe CSȘ Tr. Severin. Prima mea grupă de la CSŞ Tr. Severin, formată de mine, îl avea în componenţă pe Alexandru Buligan căruia i-am năşit debutul în handbal, la Piteşti, în campionatul de juniori III, dar ca…inter”, povestea Ion Milovan în 2012, conform gsp.

Aneta Udriștoiu: “Datorită lui am ajuns handbalistă!”

Prin mâinile lui Ion Milovan au trecut Alexandru Buligan, Gabriela Tănase, Florentina Trăistariu, Amalia Săftoiu, Anca Rombescu, Aneta Pârvuț Udriștoiu și Diana Puiu Lazăr. Datorită lui am ajuns handbalistă. El mi-a pus pentru prima dată mingea în mână. Un om bun, un suflet mare. Îmi pare rău că nu voi putea merge la înmormântare, meciul cu Thuringer din Liga Campionilor mă ține pe loc”, spune Aneta Udriștoiu, extrema dreapta de la CSM.

Și Diana Puiu Lazăr, jucătoarea celor de la Universitatea Cluj, a vorbit despre Ion Milovan. “A fost omul care mi-a influențat decisiv cariera. Fiind doar niște tinere fete de generală si liceu,cu ajutorul lui ne-am descoperit ca oameni și în anii petrecuți cu el am învățat o mulțime de lucruri. Știu că el era mândru de amprenta pe care și-a pus-o asupra noastră. Sunt sigură că o să ne vegheze de acolo de Sus și o să zâmbească de câte ori ne va vedea făcând unele dintre multele lucruri pe care el n-a invățat!”, spune Diana.