Fotbal international

A murit Josep Lluis Nunez, preşedintele care i-a adus pe Hagi şi Popescu la Barcelona! Cel mai longeviv conducător al catalanilor

03.12.2018 | 15:51
A murit Josep Lluis Nunez preşedinte Barcelona

A murit Josep Lluis Nunez, preşedintele care i-a adus pe Gică Hagi şi Gică Popescu la FC Barcelona. Fostul conducătoar al catalanilor s-a stins din viaţă la 87 de ani şi a condus clubul de pe “Camp Nou” în perioada 1978-2000, acesta reuşind să facă o serie de transferuri de top în această perioadă.

Luni, presa din Spania a anunţat decesul lui Josep Lluis Nunez, fost preşedinte al lui FC Barcelona. Acesta s-a stins din viaţă după o lungă luptă cu o boală necruţătoare. La mijlocul anilor ’90, fostul oficial al catalanilor i-a adus la echipă pe Gică Hagi, în vara anului 1994, şi pe Gică Popescu, un an mai târziu.

A murit Josep Lluis Nunez, cel mai longeviv preşedintele al lui FC Barcelona

Josep Lluis Nunez a murit la 18 ani de când şi-a încheiat mandatul de preşedinte al lui FC Barcelona. Catalanul a condus clubul de pe “Camp Nou” în perioada 1 iulie 1978-23 iulie 2000, fiind succedat de Joan Gaspart. De-a lungul mandatelor sale, Nunez a reuşit o serie de transferuri de top, aducându-i la echipă pe Bernd Schuster, Diego Maradona, Ronald Koeman, Romario sau Ronaldo. O altă mutare genială a fost aducerea lui Johan Cruyff pe postul de antrenor, olandezul reuşind să aducă primul trofeu de Cupa Campionilor Europeni.

A murit Josep Lluis Nunez preşedinte Barcelona. În 1982 l-a adus pe Diego Maradona la "Camp Nou"
A murit Josep Lluis Nunez preşedinte Barcelona. În 1982 l-a adus pe Diego Maradona la “Camp Nou”

În perioada în care Josep Lluis Nunez a fost preşedinte la FC Barcelona, catalanii au reuşit să câştige 27 de trofee, dintre care şapte au fost obţinute în competiţiile europene. În iulie 2011, fostul conducător al clubului blaugrana a fost acuzat de delipidare, iar în 2014 a fost condamnat definitiv la doi ani şi două luni de închisoare. Josep Lluis Nunez a fost găsit vinovat pentru delapidarea sumei de 13 milioane de euro. În primă instanţă, Josep Lluis Nunez fusese condamnat la şase ani de închisoare.