Life

A murit Julee Cruise, faimoasă pentru coloana sonoră a serialului Twin Peaks. Anunțul făcut de soțul artistei

Artista Julee Cruise s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani, conform unui anunț făcut chiar de soțul ei. Aceasta a devenit faimoasă după compunerea coloanei sonore a serialului de succes Twin Peaks.
10.06.2022 | 13:42
A murit Julee Cruise faimoasa pentru coloana sonora a serialului Twin Peaks Anuntul facut de sotul artistei
Julee Cruise a murit la vârsta de 65 de ani. Foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Artista Julee Cruise a murit la vârsta de 65 de ani. Faimoasă pentru muzica din operele cinematografice ale lui David Lynch, Julee Cruis a încetat din viață „în proprii săi termeni”, după cum a mărturisit soțul ei.

Julee Cruise a murit la vârsta de 65 de ani

Anunțul a fost făcut chiar de soțul vedetei, pe rețelele de socializare. Conform acestuia, Julee Cruise nu a avut nici un regret în momentul în care s-a stins din viață, iar acum și-a găsit, în sfârșit, liniștea.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Edward Grinnan a mărturisit că i-a cântat un cântec în momentul în care simțea că se stinge din viață. Iată ce mesaj emoționant a transmis acesta:

“A părăsit acest tărâm în termenii ei. Fără regrete. Este în pace… I-am cântat [cântecul B-52’s] Roam în timpul tranziției.

ADVERTISEMENT

Acum ea va hoinări pentru totdeauna. Odihnește-te în pace, dragostea mea”, a transmis pe Facebook Edward Grinnan.

Cel mai faimos cântec al artistei a fost instrumentalul Falling, scris de Angelo Badalamenti, care a fost folosit pentru serialul TV iconic a lui David Lynch – Twin Peaks –  care a debutat în 1990.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, melodia care a avut versurile scrise de David Lynch a ajuns în topurile din întreaga lume. Cântecul a fost pe 7 în topurile din Marea Britanie și un adevărat hit în Europa, în timp ce în Australia a ajuns pe prima poziție.

Cum a devenit cunoscută Julee Cruise

Julee Cruise s-a născut în 1956 în Iowa, în Statele Unite și la vârsta de 30 de ani a început colaborarea sa cu David Lynch, pentru filmul său Blue Velvet.

ADVERTISEMENT

De alfel, acela a fost și momentul în care Julee Cruise a devenit cunoscută, după colaborarea cu Angelo Badalamenti pentru acest film.

Artista s-a consacrat din punct de vedere profesional odată cu apariția coloanei sonore a serialului Twin Peaks. Mai mult decât atât, aceasta a devenit cea mai bine vândută coloană sonoră din toate timpurile.

Piesa “Falling”  a câștigat un premiu Grammy pentru „Cel mai bun instrumental pop”.

Artista Julee Cruise a venit la București în anul 2011 în cadrul unui show spectaculos.

ADVERTISEMENT
Tags: