News

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Anunțul trist a fost făcut de fiica sa

Jurnalistul Horia Alexandrescu a s-a stins din viață la 74 de ani.
20.09.2021 | 09:09
A murit jurnalistul Horia Alexandrescu Anuntul trist a fost facut de fiica sa
Horia Alexandrescu. Sursa foto Q Magazine
ADVERTISEMENT

Jurnalistul a murit la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de fiica sa, Anca Alexandrescu. ”Tata a plecat!”, a scris aceasta, pe rețelele de socializare.

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Acesta avea probleme de sănătate

Aceasta a postat și o fotografie cu o lumânare, pentru a marca faptul că de azi este în doliu, iar mesajele de condoleanțe nu au întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

„Nu cred… Dumnezeul să-l ierte! Gânduri bune Anca!”, a scris Gabriela Szabo, pe Facebook, la postarea respectivă.

Jurnalistul Horia Alexandrescu era foarte discret în privința vieții sale, astfel că nu se cunosc prea multe detalii despre motivul decesului său.

ADVERTISEMENT

Conform jurnalistului Sorin Roșca Stănescu, prieten bun cu Horia Alexandrescu, acesta din urmă avea probleme grave de sănătate.

El ar fi fost chiar internat în spital din cauza stării sale precare.

Horia Alexandrescu ar fi suferit de cancer la plămâni, relatează Antena 3. Este foarte posibil ca aceasta să fi fost cauza morții jurnalistului, informează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cine a fost jurnalistul Horia Alexandrescu

Horia Alexandrescu s-a născut pe 9 aprilie 1947, în Bucureşti. El a debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, după ce absolvise Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”.

El a fost chiar și preşedinte al Fundaţiei Române pentru Jurnalism.

Horia Alexandrescu a lucrat la Scânteia Tineretului, din anul 1977, la Tineretul Liber pe secțiunea de sport din 1989, iar după acest an el a devenit secretar general de redacţie la această publicație.

ADVERTISEMENT

În 1990 a fondat Curierul Naţional, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci ziariști. În 1993 înființează Cronica Română, unde a fost și director general.

Ulterior, a luat naștere cotidianul Independent, în 2001.

El a fost realizatorul, dar și moderatorul emisiunii „Cafeneaua politică”, de la TVR, în anul 2004. Pentru ea, Horia Alexandrescu a luat Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”.

„S-a format Tele7ABC și acolo director era Mihai Tatulici, la început. A făcut patru talk-show-uri cu patru ziariști moderatori, erau Nistorescu, Gilda Lazăr, eram eu, și mai era cineva, deci eram patru moderatori.

Era Mircea Badea, care făcea dimineața emisiune acolo, cu Teo, ei au început tot acolo. Așa am început, după propunerea de la Tatulici”, spunea acesta, despre începuturile sale în televiziune, într-un interviu pentru DC News.

ADVERTISEMENT