Sport

A murit jurnalistul Mugur Corpaci! Doliu în presa sportivă din România

27.12.2018 | 16:40
A murit jurnalistul Mugur Corpaci

A murit jurnalistul Mugur Corpaci, unul dintre cei mai cunoscuţi crainici reporteri ai Radio România Actualităţi. Decesul ziaristului de 51 de ani a survenit joi dimineaţă după ce a stat în comă aproape cinci săptămâni.

Cu două zile înainte de Trofeul Carpaţi, competiţie la care a participat naţionala de handbal feminin a României înainte de EURO 2018 din Franţa, Mugur Corpaci a suferit un atac vascular cerebral. Jurnalistul şi-a început cariera în anii ’90 şi a prezentat ani la rând “Radiojurnalul” de la Radio România Actualităţi. În mai 2018, jurnalistul a primit, din partea Asociației Presei Sportive din România, premiul “Ion Ghiţulescu”, acordat celui mai bun reporter radio.

A murit jurnalistul Mugur Corpaci: “A fost unul dintre cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio”

Jurnalistul Mugur Corpaci a murit la 51 de ani, iar reprezentanţii RADOR au postat un mesaj de condeleanţe pe site-ul agenţiei de ştiri. “A pus întotdeauna o pasiune fără margini în tot ce a lucrat. Cu o precizie matematică scria, prezenta şi se exprima liber. Fiecare moment al unei competiţii sportive era transmis cu intensitatea pasiunii pe care o avea pentru sport. A fost, fără îndoială, unul dintre cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio din România. El însuşi a făcut sport toată viaţa, marea pasiune fiind tenisul”, este mesajul RADOR.

A murit jurnalistul Mugur Corpaci:
A murit jurnalistul Mugur Corpaci: “A fost unul dintre cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio”

Adi Dobre, comentatori sportiv şi prieten al lui Mugur Corpaci, a postat, la rândul lui, un mesaj emoţionant pe contul personal de Facebook. “Încă unul dintre noi, și unul bun, tati, bun de tot, s-a dus dintre noi… Avea doar 51 de ani… 50-51 de ani pare a fi vârsta critică în meseria asta de jurnalist. Ai trecut de ea, ori te prăpădești în anul următor, ori prinzi suta! Am glumit, tati. Oamenii care și-au făcut sau își fac cu onestitate meseria, fără să se gândească vreo secundă la bani, n-o duc mult, se consumă din plin, ard repede. A murit Mugur Corpaci, tati! A fost una dintre cele mai bune voci al Radioului post-decembrist, uriaș, nu minciună, tati, nu impostor ca alții. Mugur Corpaci, tati, a fost și va rămâne un băiat de băiat! Dumnezeu să te odihnească, tati!”. Tot în 2018, presa sportivă i-a mai pierdut pe Adrian Vasilescu, Dan Mucenic, Cristian Ţopescu, Marius Ancuţa, Ivonne Ghiţă, Gheorghe Şoană şi Aurel Neagu.