Life

A murit Larry Flynt, controversatul fondator al revistei Hustler. Avea 78 de ani

11.02.2021 | 07:54
A murit Larry Flynt controversatul fondator al revistei Hustler Avea 78 de ani
A murit Larry Flynt, controversatul fondator al revistei Hustler. Avea 78 de ani. Sursa foto: nytimes.com
ADVERTISEMENT

Larry Flynt, controversatorul editor al revistei Hustler, a murit la vârsta de 78 de ani. Vestea trecerii în neființă a publicistului american a fost confirmată chiar de fratele său, Jimmy Flynt, care a dat o declarație pentru Washington Post. 

Editorul și șeful editurii „Larry Flynt Publications” a decedat în locuința sa din Los Angeles, în urma unui stop cardiac. Milionarul a lansat în anul 1974 revista Hustler, care a concurat cu Playboy pe care o considera de „modă veche” pentru că are fotografii foarte explicite.

ADVERTISEMENT

Autoproclamat avocat al libertății de exprimare, Larry Flynt a dezvoltat un adevărat imperiu de-a lungul vieții, mulțumită publicațiilor, studiourilor și site-urilor web cu filme pentru adulți. Ulterior, în anul 2000 și-a deschis și un cazino Hustler într-o suburbie a orașului Los Angeles.

Larry Flynt, editorul revistei Hustler, a murit, la 78 de ani

Viața lui Larry Flynt nu a fost numai lapte și miere, fiind cunoscut pentru faptul că era tot timpul în centrul unor polemici sau procese. Reputația și averea sa au fost construite prin prisma scandalurilor, fiind dat în judecată în repetate rânduri.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri american a fost acuzat de pornografie, ultraj la adresa drapelului Statelor Unite ale Americii, refuzul de dezvăluire a surselor, defăimare, precum și „cauzare de stres emoțional”. Unul dintre aceste procese, din păcate, l-a adus în scaun cu rotile.

Potrivit nytimes.com, se întâmpla în anul 1978, când a fost împușcat în fața unui tribunal în Georgia, în timpul unui proces pentru obscenitate. Atentatul l-a adus pe Flynt în scaunul cu rotile, care a fost placat cu aur și căptușit cu catifea.

ADVERTISEMENT

Atentatorul nu a fost pus sub acuzare, însă câțiva ani mai târziu avea să fie executat. Mai exact, în 2013, a fost cercetat în legătură cu o serie de crime care nu aveau absolut nicio legătură cu cazul controversatului Larry Flynt.

Era „datoria mea patriotică”, obișnuia să spună renumitul fondator al revistei Hustler. Afaceristul american a luptat pentru drepturile sale, celebru fiind cazul parodiei unei reclame în care apărea reverendul Jerry Falwel.

ADVERTISEMENT

Inițial a pierdut, însă Curtea Supremă i-a dat dreptate mai târziu. Celebrul „The People vs. Larry Flynt”, film regizat de Milos Forman, a fost dedicat acelui proces.

„Acel caz a protejat dreptul de a parodia și a adus beneficii pentru mass-media în general. Toată lumea se declară în favoarea libertății de expresie, însă mulți oameni nu înțeleg ce înseamnă. 

Trebuie să lupți nu doar pentru ideile care îți sunt pe plac, ci și pentru cele pe care le urăști cel mai mult, inclusiv pentru discursurile pline de ură”, spunea Larry Flynt în urmă cu ani buni.

ADVERTISEMENT