News

A murit de coronavirus fără să aibă simptome! Laurențiu Ion era fondator al grupului civic Rezistența Constanța

18.04.2020 | 14:51
A murit de coronavirus fara sa aiba simptome Laurentiu Ion era fondator al grupului civic Rezistenta Constanta
ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale transmise de Ministerul Afacerilor Externe, 737 de cetățeni români aflați în străinătate au fost confirmați cu coronavirus, cei mai mulți fiind din țări precum Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie. Dintre aceștia, 61 au decedat de la declanșarea pandemiei și până în momentul de față, anunță autoritățile. Printre persoanele care și-au pierdut viața se numără și Laurențiu Ion, unul dintre membrii fondatori ai grupului Rezistența Constanța.

Ne-a părăsit Laurențiu Ion, fondator al grupului Rezistența Constanța. Bărbatul a fost răpus de coronavirus

Acesta împlinise de curând vârsta de 70 de ani și nu acuza niciun simptom care să anunțe prezența în organism a agentului patogen denumit științific COVID-19. Se afla în Anglia, unde plănuia să petreacă sărbătorile pascale alături de fiica și nepoțelele sale, care, de altfel, obișnuiau să îl însoțească adesea la protestele din țară.

ADVERTISEMENT

Pe data de 16 aprilie, în urma unei alerte de infectare intrafamilială cu noul tip de coronavirus, Laurenţiu Ion a fost dus de urgență la spital, deși nu avea simptome specifice. Avea să se stingă din viață o zi mai târziu, în Joia Mare, fără ca măcar să știe că suferea de boala care a îngenuncheat întreaga lume. Anunțul a fost făcut chiar de nepoata sa cea mare, printr-un mesaj tulburător de rămas bun.

Te iubim foarte mult, tataie! Dragostea nu se opreşte aici, şi ştim că de acolo de Sus o să ai grijă de noi cum ai avut întotdeauna!”, a scris Alexandra pe contul său de Facebook. Imediat, toți cei care l-au cunoscut și apreciat au transmis la rândul lor condoleanțe și încurajări familiei îndurerate.

ADVERTISEMENT

Bărbatul trăia de 13 ani cu un singur plămân

Povestea sa de viață este absolut impresionantă și vorbește de la sine despre curajul și puterea de luptă de care a dat dovadă Laurențiu Ion. În urmă cu 13 ani, bărbatul a reușit să învingă o boală pulmonară severă, iar de atunci a fost să trăiască având un singur plămân. În ciuda situației delicate, era nelipsit de la marile mișcări de protest desfășurate în ultimii ani în țara noastră, inclusiv cea din fața Prefecturii Constanța, care a durat peste 1.000 de zile.

De altfel, a fost una dintre persoanele amendate de Jandarmerie pentru că a „îndrăznit” să-și strige nemulțumirile în timpul vizitei premierului de atunci, Viorica Dăncilă, la o întrunire a filialei PSD Constanța. Laurențiu Ion s-a numărat, totodată, printre protestatarii prezenți în Piața Victoriei din Capitală.

ADVERTISEMENT

Domnul Laurențiu e prietenul nostru. Am protestat împotriva regimului 3 ani împreună, aveam exact aceleași convingeri și aceleași speranțe. Azi, domnul Laurențiu a pierdut lupta cu coronavirusul.

Mereu spunea cu un zâmbet în colțul gurii ‘Eu, cu un singur plămân, că pe celalalt l-am pierdut cu cancerul, cât o să mai trăiesc?’ Ne întâlneam în autobuz și după ce coboram uitam că trebuie să mergem mai încet, dânsul vorbea cu patimă și gesticula, își pierdea suflul și făceam o pauză până să ajungem în fața Prefecturii.

ADVERTISEMENT

A venit mereu cu cele mai frumoase pancarte și sloganuri, încă le păstrez, scrise pe hârtii lungi și cu mesaje pline de tâlc. Nu ne închipuim protestele fără dânsul. Dumnezeu să-l odihnească, acolo unde e”, au transmis colegii săi din Rezistența Constanța, pe pagina de Facebook a organizației.

ADVERTISEMENT