News

A murit Liviu Tulbure, fotograful Muzeului de Artă din Timișoara. Era internat în spital cu COVID

10.01.2021 | 13:53
A murit Liviu Tulbure fotograful Muzeului de Arta din Timisoara Era internat in spital cu COVID
ADVERTISEMENT

Liviu Tulbure, unul din cei mai cunoscuţi artişti fotografi din Timişoara, a pierdut lupta cu COVID-19. În vârstă de 62 de ani, fotograful era internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara în secția ATI.

Deși a primit tratament cu plasmă convalescentă, plămânii săi au fost afectați de virus, iar organismul nu a reușit să lupte și să învingă boala.

ADVERTISEMENT

Liviu Tulbure era fotograful Muzeului de Artă din Timişoara și fotograful oficial al mai multor evenimente din lumea jazz-ului, precum Festivalul de la Gărâna.

Liviu Tulbure a fotografiat Revoluția și protestele de la Timișoara din 1990 și 1991

Fotograful bănățean Liviu Tulbure, în vârstă de 62 de ani, se afla internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit Adevărul, care îi citează pe apropiaţii lui Liviu Tulbure, în urmă cu două zile era pe secţia ATI fără să fie intubat, ci doar cu mască de oxigen, pentru că i se administrase tratament cu plasmă convalescentă. Nu avea boli cronice, însă plămânii săi erau afectaţi de virus.

Liviu Tulbure s-a născut în 1958 în Ceanu Mic (judeţul Cluj), dar de copil s-a mutat la Timişoara. A început să fotografieze şi să filmeze la vârsta de 13 ani, mai întâi la Palatul Pionierilor, apoi a activat în clubul de cinefili CFR. A fost fotograf al Muzeul Banatului din 1987 până în 2006 când a devenit fotograful Muzeului de Artă din Timişoara.

ADVERTISEMENT

Liviu Tulbure a participat la numeroase expoziţii foto personale sau de grup. Printre ultimele sale expoziţii a fost cea de la Memorialul Revoluţiei, în 2017, când au fost expuse fotografiile realizate de Liviu Tulbure în timpul protestelor anti FSN şi anti Iliescu de la Timişoara, din 1990 şi 1991.

Pasionat de jazz, Liviu Tulbure era şi fotograful oficial al unor evenimente precum Festivalul de Jazz de la Gărâna.

ADVERTISEMENT