News

A murit mama lui Radu Mazăre. Anunțul a fost făcut de Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJ Constanța

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a anunțat vineri că a mama lui Radu Mazăre a murit. Femeia ar fi suferit un infarct după condamnarea fiului cel mic, Alexandru Mazăre.
13.05.2022 | 18:23
A murit mama lui Radu Mazare Anuntul a fost facut de Nicusor Constantinescu fostul presedinte al CJ Constanta
Mama lui Radu Mazăre avea probleme cardiace. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Conform informațiilor jurnaliștilor de la Antena 3, mama lui Radu Mazăre ar fi suferit un infarct a doua zi după ce a fost anunțată condamnarea fiului cel mic, Alexandru Mazăre.

Gabriela Victoria Mazăre avea probleme cardiace

Apropiații familiei cunoșteau că Gabriela Victoria Mazăre avea probleme cardiace de mai mulți ani. Din cauza acestora, ea fost suferit mai multe intervenții chirurgicale pe cord și avea montat un stimulator cardiac.

ADVERTISEMENT

Dragostea ei de mamă i-a dus inima în Infinit. Sunt cu tine, umăr lângă umăr, urcăm muntele, până ce rămâne numai muntele. Drum ușor spre lumea fără dor, doamna Gabi!”, a scris Nicușor Constantinescu pe Facebook.

Conform Antena 3, familia a transmis următoarele informații celor care doresc să participe la înmormântare pot veni la sâmbătă la Cimitirul Central Constanța.

ADVERTISEMENT

Luni la ora 13:30 este slujba la Casa Mortuară. La 14.00 se pleacă de la Casa Mortuară către biserica Mamaia Sat, unde începe slujba la ora 15:00.  Înmormântarea este la ora 16:00, la cimitirul Mamaia Sat.”

3 ani cu executare pentru Alexandru Mazăre

Alexandru Mazăre (n.r. – fost deputat PSD) a fost condamnat definitiv, marţi, 11 mai la 3 ani închisoare cu executare. Decizia anunțată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are legătură cu dosarul deschis de DNA cu privire la construirea locuinţelor sociale în campusul “Henri Coandă” din Constanţa.

ADVERTISEMENT

La instanţa de fond, fratele lui Radu Mazăre fusese achitat pentru complicitate la luare de mită. Alexandru Mazăre avea de plătit doar o amendă penală de 5.000 lei pentru fals în declaraţiile de avere.

Totuși, completul de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi a decis ca fostul parlamentar să primească trei ani de închisoare cu executare. Totodată, a fost menţinută şi amenda penală.

ADVERTISEMENT

A fost confiscată o sumă importantă

Mai mult, magistraţii au dispus confiscarea sumei de 80.000 de euro (n.r. – primiţi ca mită) de la Alexandru Mazăre. El mai avea de plătit şi cheltuieli judiciare de 10.000 lei.

Altfel, în acelaşi dosar, magistrații au decis încetarea procesului penal împotriva lui Radu Mazăre. Aceeași decizie a fost luată și în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern.

După pronunțare, Alexandru Mazăre nu a fost găsit la domiciliu și a fost dat în urmărire națională. În cele din urmă, el s-a predate marți, la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale. Radu Mazăre execută o condamnare de nouă ani primită într-un alt dosar.

 

ADVERTISEMENT
Tags: