Sporturi

A murit Markus Beyer, unul dintre cei mai mari boxeri germani! Francis Vaștag i-a luat două titluri de campion mondial

04.12.2018 | 18:45

Markus Beyer, unul dintre cei mai mari boxeri germani din istorie a murit la doar 47 de ani! Neamțul a concurat la categoria mijlocie mică, unde l-a avut ca mare rival pe Francisc Vaștag. Românul l-a oprit pe german în drumul spre titlul de campion de două ori în 2 ani. La Europeanul de box din 95 și la Mondialul din 96. De fiecare dată Francisc Vaștag a luat aurul.

Markus Beyer a decedat pe 3 decembrie 2018, într-un spital din Berlin după o “suferință scurtă, dar cruntă”, după cum au anunțat rudele sale. Fostul său antrenor, Ulli Wegner, a dat vestea. “Nu pot descrie sentimentele în cuvinte. Toată lumea știe că este sportivul meu preferat și a avut, mai presus de toate, un caracter deosebit. Markus Beyer era un om minunat.” a spus cel care l-a antrenat atât la amatori cât și la profesioniști.

Markus Beyer a murit! Boxerul a trecut la profesioniști pentru că era mereu bătut de Francisc Vaștag la amatori

Markus Beyer s-a retras din box în 2008 și a lucrat la postul TV german MDR. Bayer, unul dintre cei mai buni pugiliști din Germania a luptat la amatori la categoria la care a fost și Francisc Vaștag. Românul i-a oprit drumul spre o medalie de aur de două ori boxerului care acum a trecut în neființă. Prima oară Vaștag l-a învins chiar la el acasă la Mondialul de box din Berlin în 1995. Atunci românul a câștigat titlul, iar în semifinale a trecut chiar de german. Un an mai târziu, Feri Vaștag îl bătea pe neamț în finală la europeanul de la Vejle.

Francisc Vaștag l-a învins pe Markus Beyer în finala Campionatului European de box de la Vejle în 1996

Insuccesul de la amatori, unde nu avea nicio șansă în fața lui Vaștag sau a cubanezilor, l-a făcut pe Markus Beyer să treacă la profesioniști. Acolo neamțul a cunoscut gloria devenind campion mondial de 3 ori la categoria super mijlocie în versiunea WBC.

  • 35-3 a fost palmaresul lui Markus Beyer în boxul profesionist la categoria super mijlocie