News

A murit medicul care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi. Era martor în dosarul otrăvirii oponentului lui Vladimir Putin

05.02.2021 | 08:50
A murit medicul care la tratat pe Aleksei Navalnii Era martor in dosarul otravirii oponentului lui Vladimir Putin
ADVERTISEMENT

Dizidentul rus Aleksei Navalnîi, condamnat recent la închisoare cu executare, primește o nouă lovitură. Medicul care l-a tratat, și martor în dosarul otrăvirii, a murit la vârsta de 55 de ani.

Serghei Maksimishin, unul dintre cadrele medicale principale care i-au acordat primul ajutor şi l-au tratat anul trecut pe Aleksei Navalnîi la spitalul din Omsk, imediat după ce opozantul rus a fost otrăvit, a încetat din viață subit, informează NYPost.

ADVERTISEMENT

Medicul lui Navalnîi Maksimişin nu a făcut nicio declarație sau conferință de presă în perioada în care dizidentul regimului Putin a fost internat la spitalul din Omsk.

Medicul lui Aleksei Navalnîi, martor în dosarul otrăvirii oponentului lui Vladimir Putin, a murit

Medicul rus care s-a ocupat de tratarea lui Aleksei Navalnîi, după ce acesta a fost otrăvit cu substanța Novichok, și a fost martor direct în dosarul legat de acest caz extrem de grav, a murit subit la vârsta de 55 de ani, potrivit mai multor rapoarte oficiale.

ADVERTISEMENT

Serghei Maximishin ar fi încetat din viață în urma unui infarct după ce a fost dus la spitalul unde lucra, miercuri seara, din cauza unei creșteri a tensiunii arteriale, scrie sursa citată, prezentând o declarație a unei purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătății din Rusia.

”Doctorul a murit, de fapt, de un atac de cord, pentru că avea o slujbă foarte stresantă și a pierdut în ultimul timp mulți oameni care îi erau aproape”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Galina Nazarova.

ADVERTISEMENT

Maksimshin, care era șeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă a unității medicale în care lucra, a murit în ambulatoriul de cardiologie al spitalului său din Omsk.

”S-a dedicat 28 de ani muncii din spital, a salvat mii de vieți și a lăsat mulți studenți talentați în urmă care îi vor continua moștenirea”, a declarat ministrul sănătății din regiunea Omsk, Alexander Murakhovsky.

ADVERTISEMENT

Serghei Maximishin, primul responsabil de tratarea lui Navalnîi după otrăvire

În august 2020, lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timp ce era la bordul unui avion care plecase din Siberia și avea ca destinație Moscova. Pilotul a decis să facă o aterizare de urgență la Omsk.

Dizidentul rus a fost internat două zile la spitalul din Omsk, în secția pentru intoxicări acute. Inițial, medicii ruși nu și-au dat acordul ca el să fie luat cu un avion medical și dus în Germania, invocând că starea lui este instabilă.

Medicul care s-a ocupat de tratarea lui Navalnîi a fost chiar doctorul Serghei Maximishin, fapt confirmat de Leonid Volkov, șeful de cabinet al dizidentului rus.

”Serghei Maximishin conducea departamentul care l-a tratat pe Alexey Navalnîi, fiind responsabil cu tratamentul său – în special de deczia privind coma indusă medical. Maximishim știa mai mult decât oricine altcineva despre starea lui Alexei, așa că nu pot respinge posibilitatea unui joc prostesc.

Cu toate acestea, sistemul medical din Rusia este foarte slab și nu este neobișnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigații despre moartea sa”, a declarat Leonid Volkov, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT