Fotbal international

A murit Michel Hidalgo, selecţionerul alături de care Franţa a câştigat EURO 1984! A fost antrenorul care i-a luat locul lui Ştefan Covaci pe banca francezilor

26.03.2020 | 18:07
A murit Michel Hidalgo selectionerul alaturi de care Franta a castigat EURO 1984 A fost antrenorul care ia luat locul lui Stefan Covaci pe banca francezilor
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Franţa este în doliu după ce Michel Hidalgo a murit. Presa din Hexagon a anunţat joi vestea că fostul selecţioner al selecţionei “Les Blues” s-a stins din viaţă la 87 de ani.

A murit Michel Hidalgo, selecţionerul care i-a adus Franţei trofeul la EURO 1984

Michel Hidalgo a murit la 87 de ani după o lungă suferinţă, aşa cum notează jurnaliştii francezi. Între 1976 şi 1984 a pregătit naţionala Franţei, alături de care a câştigat Campionatul European în 1984.

ADVERTISEMENT

În plus, naţionala Franţei s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial din 1982, când Polonia a învins selecţionata “Les Blues” în finala mică, scor 3-2.

După ce a cucerit trofeul la Campionatul European din 1984, Michel Hidalgo i-a lăsat locul lui Henri Michel. Fostul selecţioner a ocupat postul de director tehnic al Federaţiei Franceze de Fotbal în perioada 1982-1986.

ADVERTISEMENT

Între 1986 şi 1991, Michel Hidalgo a fost directorul sportiv al lui Olympique Marseille. După ce a plecat de la Marseille, fostul selecţioner al Franţei a fost analist pentru emisiunea “Demain, c’est foot” a postului TMC Monte Carlo.

Înainte să-şi înceapă cariera de antrenor, Michel Hidalgo a jucat pentru Le Havre, Reims şi AS Monaco. Alături de ultimele două formaţii a câştigat, printre altele, trei titluri de campion al Franţei.

ADVERTISEMENT

I-a fost secund lui Ştefan Covaci la naţionala Franţei

Înainte să fie numit la cârma echipei naţionale a Franţei, Michel Hidalgo a fost secundul lui Ştefan Covaci, ca mai apoi să-i ia locul. Fostul mare antrenor român a pregătit selecţionata “Les Bleus” între 1973 şi 1975.

Chiar dacă a avut un succes uriaş la Ajax, unde a câştigat printre altele două trofee ale Ligii Campionilor, Ştefan Covaci nu a putut să bifeze o performanţă mare şi la naţionala Franţei.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a fost demis în 1975, după ce naţionala Franţei a ratat calificarea la Campionatul European din 1976. Cu toate acestea, francezii aduc mai mereu aminte că Ştefan Covaci a fost cel care a venit cu ideea înfiinţări centrului de la Clairefontaine.

ADVERTISEMENT
Tags: